a Burt Bacharach tribute a Burt Bacharach tribute

van Tilburgse bodem

muziek

vr 20 sep 2024

Close To You

a Burt Bacharach tribute

Tickets

Close To You, I Say A Little Prayer, The Look Of Love, Walk On By... en zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

Deze klassiekers van componist Burt Bacharach staan in ieders muzikale geheugen gegrift. Zijn repertoire werd gezongen door grootheden als Dionne Warwick, Aretha Franklin, Elvis Costello en onze eigen Trijntje Oosterhuis. Toen hij vorig jaar overleed, wist de Brabantse zanger Mats Lodenstijn meteen dat hij hem wilde eren. Spannend om je hieraan te wagen? Ja, maar volgens Mats moet deze heerlijke muziek gehoord blijven worden. Samen met band, onder leiding van pianist Neil Foreman, brengt hij daarom een muzikale ode aan de componist met tientallen wereldwijde hits én onbekende pareltjes. Geniet van de sophisticated Bacharach-songs met invloeden uit de jazz, pop, soul en klassieke muziek.

Mats werd als puber gegrepen door de songs van Bacharach, wat een opvallende muzieksmaak te noemen is voor een jongen van 14. Toen zijn leeftijdsgenoten naar The Backstreet Boys en Britney luisterden, kreeg hij geen genoeg van Close To You van The Carpenters. “Mijn ouders hadden daar nog een LP van. Ook A House Is Not A Home heb ik grijsgedraaid. Dit repertoire past bij mij”, vertelt Mats. Tijdens zijn studie aan het Conservatorium in Tilburg is deze muziek steeds een inspiratiebron geweest. Toch kwam het nooit tot een uitvoering van Bacharachs werk, omdat hij het idee had dat hij daar nog niet klaar voor was.

Bacharach stond bekend om zijn fluwelen popsong en is de man achter klassiekers als I Say A Little Prayer, The Look of Love, What The World Needs Now. Volgens Mats is het muzikaal gezien heel interessant en gelaagd materiaal. Jazz, klassiek en rock invloeden hoor je erin terug, unieke melodieën en ritmewisselingen. Na Bacharachs overlijden had hij meteen het idee van een tribute concert.

De muzikanten – die allemaal studeerden aan het concervatorium in Tilburg - geven hun eigen interpretatie aan de nummers. Mats: “We spelen niet alleen de bekende songs, maar ook tussen het meer onbekende werk zitten pareltjes, zoals God Give Me Strength, een favoriet!” Het concert is een jong eerbetoon aan een oude meester. Mats en banddenoten nemen je een avond mee in het verhaal achter de songs. “Wist je bijvoorbeeld dat Close To You van The Carpenters eigenlijk een cover is? Ook dat kom je te weten!”, besluit Mats.

  • zang Mats Lodenstijn keys & backing vocals Neil Foreman bas Bente Jasmijn drums Frank Wintermans

Deze voorstelling heeft een pauze.

Voorstellingsinformatie

Locatie studio
Starttijd 20:30
Eindtijd onbekend
Pauze ja

Prijzen

normaal € 19,50
ambassadeurs € 17,55
Tickets

De prachtige stem van Mats, de verhalen achter de bekende nummers en de intieme bezetting zorgen voor een heerlijke muzikale avond!

Publieksreactie

Close to You - a Burt Bacharach tribute (by Mats Lodenstijn)

Ook interessant voor jou