A Fairy Queen A Fairy Queen
Boventiteling

klassieke muziek

zo 20 okt 2024

BarokOpera Amsterdam

A Fairy Queen

Tickets

Een danseres, een acrobate, vijf zangers en tien instrumentalisten spelen, zingen en dansen en nemen je mee naar de magische wereld van de feeën in Fairy Queen (Purcell). Een eigentijdse Bollywood meets Barok versie van Purcell’s kleurrijkste werk. De geestige dialogen zijn geïnspireerd op Shakespeare’s Midsummer Night’s Dream.

Vier geliefden ontvluchten de meedogenloze wil van hun ouders en zoeken hun toevlucht in een magisch bos waar feeënkoningen Oberon en Titania over de ‘fairies’ regeren. Tegelijkertijd is er een heftige ruzie tussen koning Oberon en koningin Titania over de voogdij van een Indiase jongen. Om te overwinnen, beveelt Oberon aan de elf Puck de magische bloem te zoeken waarvan het sap een betoverend effect heeft: degene die het sap in zijn ogen krijgt, wordt verliefd op het eerste wezen dat hij ziet bij het ontwaken, mens of dier...

De Indiase jongen is de spil van alle ontwikkelingen. De Barok- en Indiase muziek en dans slaan een brug tussen traditie, historie en moderniteit. Tot slot, een huwelijksfeest: Bollywood met Barokmuziek. Dit wordt de swingendste Fairy Queen die je ooit zag!

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Randprogramma
Inleiding om 13:30 uur.

Voorstellingsinformatie

Locatie concertzaal
Starttijd 14:30
Eindtijd 15:30
Pauze onbekend

Prijzen

1e rang
normaal € 34,50
ambassadeurs € 31,05
2e rang
normaal € 27,50
ambassadeurs € 24,75
3e rang
normaal € 22,00
ambassadeurs € 19,80
Tickets

BarokOpera Amsterdam weet met A Fairy Queen een levendige en kleurrijke versie neer te zetten waarin alle ruimte is voor opera, toneel, pantomime, dans en acrobatiek.

Place d'Opera

Ook interessant voor jou