Anne Wil Blankers, Lies Visschedijk, Daniel Cornelissen e.a. Anne Wil Blankers, Lies Visschedijk, Daniel Cornelissen e.a.

toneel

di 04 feb 2025

Galerie 'The Waverly'

Anne Wil Blankers, Lies Visschedijk, Daniel Cornelissen e.a.

Tickets

Theatericoon Anne Wil Blankers, publiekslieveling Lies Visschedijk en waanzinnig talent Daniel Cornelissen gaan samen ten tonele in de Nederlandse bewerking van memory play The Waverly Gallery, van Broadway’s populairste schrijver Kenneth Lonergan. Op voorhand veel om naar uit te kijken!

Galerie ‘The Waverly’ is een krachtig, aangrijpend en vaak hilarisch toneelstuk over de laatste jaren van een gulle, praatgrage grootmoeder (Anne Wil Blankers) die nog altijd eigenaresse is van een kleine kunstgalerie. Ze kampt met de nietsontziende ziekte Alzheimer. Het stuk vertelt over haar strijd om haar onafhankelijkheid te behouden en het effect van haar achteruitgang op haar familie, vooral op haar dochter (Lies Visschedijk) en haar kleinzoon (Daniel Cornelissen). Door zijn ogen zie je de verwarring en verwijdering, maar ook het optimisme en de moed van zijn grootmoeder. Galerie ‘The Waverly’ is meer dan een toneelstuk over herinneringen en verlies. Het toont de humor en kracht van een familie in een crisissituatie.

Galerie ‘The Waverly’ maakt op hilarische en tegelijkertijd hartverscheurende wijze voelbaar hoe een familie aan het wankelen wordt gebracht en zich toch ook aan diezelfde wankelende mensen overeind houdt.

  • tekst Kenneth Lonergan vertaling Daniel Cornelissen regie Mette Bouhuijs spel Anne Wil Blankers, Lies Visschedijk, Daniel Cornelissen, Dick van den Toorn & Pepijn Schoneveld

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Haal je tickets

dinsdag 4 februari

20:15 schouwburg € 39,50
Prijzen
1e rang
normaal € 39,50
ambassadeurs € 35,55
2e rang
normaal € 35,50
ambassadeurs € 31,95
3e rang
normaal € 29,50
ambassadeurs € 26,55
Tickets

Ook interessant voor jou