As I Left My Father's House As I Left My Father's House

(bijna) alleen in Tilburg

special

za 22 mrt 2025

New Dutch Connections

As I Left My Father's House

Tickets

Wie ben jij? En wie ben je als je je land moet ontvluchten en je de wrede kanten van de wereld meemaakt? En wie word je als jouw omgeving jou ziet als ‘de ander’? In As I Left My Father’s House hoor je de verhalen van mensen die hun huis en haard moesten achterlaten. Mensen die de lelijke kanten van de wereld doorstaan: polarisatie, geweld, oorlog en extremisme. Met als enige steun: religie. Ze herinneren de verhalen van verschillende profeten om kracht te vinden tijdens hun gevaarlijke vlucht. Maar ook vragen ze zichzelf af: in hoeverre beïnvloed ik mijn kinderen met het leed dat ik meemaak?

As I Left My Father’s House is een theatrale uitnodiging aan mensen die bezig zijn met zingeving, zelfontwikkeling en migratiethematiek. De voorstelling werd ontwikkeld door Bright O. Richards, die zelf de oorlog in Liberia ontvluchtte en in 1991 in Nederland belandde. Hij is nu artistiek leider van New Dutch Connections. As I Left My Father’s House focust zich op de grote uitdagingen in het leven en zet aan tot reflectie. Waar zoek jij je steun bij tegenslagen? Is verbinding en empathie met de medemens vanzelfsprekend?

De voorstelling is een zorgvuldige mix van waargebeurde verhalen, ondersteund door ontroerende muziek en zang. Juist in deze tijd, met miljoenen mensen op de vlucht naar een veilig bestaan, blijkt As I Left My Father’s House universeler dan ooit. Na de voorstelling ben je van harte uitgenodigd om na te praten met de makers.

Stichting New Dutch Connections inspireert en motiveert (ex-)vluchtelingen om opnieuw in zichzelf te geloven. Dit wordt gedaan door samen met bedrijven workshops aan te bieden, unieke ontmoetingen te organiseren, door o.a. het produceren van theatervoorstellingen en (ex-)vluchtelingen te koppelen aan coaches en maatjes.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Haal je tickets

zaterdag 22 maart

20:30 studio € 19,00
Prijzen
normaal € 19,00
ambassadeurs € 17,10
Tickets

Ook interessant voor jou