Boost Producties & Jakop Ahlbom Boost Producties & Jakop Ahlbom

circus & variété

do 17 okt 2024

Man met Hoed

Boost Producties & Jakop Ahlbom

Tickets

Prompt duiken uit alle hoeken vijf mannen met zwarte bolhoeden op. Zonder een woord te wisselen, zijn ze afwisselend elkaars evenbeeld, aanvulling en tegenstander. De vergelijking met de absurdistische schilderijen van René Magritte dringt zich op.

In 2009 werd de festivalversie Man met Hoed lovend ontvangen. Na meer dan 100 speelbeurten op festivals wereldwijd, werd Man met Hoed in 2016 uitgewerkt naar een theaterversie die in Nederland en België te zien was. En nu is deze surrealistische circusvoorstelling bomvol poëzie, slapstick en absurdisme terug!

Circusgezelschap Boost Producties heeft een grote passie voor associatieve circusvoorstellingen, waarin beweging in wisselwerking met visueel krachtige, dynamische toneelbeelden sterk bepalend is. In samenwerking met diverse makers en door interdisciplinair onderzoek in de cross-overs van circus, dans, theater en beeldende kunst, ontwikkelen ze verrassend en beeldend acrobatisch theater.

In de regie van Jakop Ahlbom is Man met Hoed een surrealistische circusvoorstelling met veel humor, filmische effecten, gewichtloosheid en onverwachte sprongen. Waarin je de volgende stap van de man met de hoed zeker niet ziet aankomen.

Man met Hoed is een theatrale circusvoorstelling, een verbeelding van en vol van verwarring over ‘jezelf tegen het lijf lopen’. Het toneelbeeld is een ode aan het ‘anarchitectonische’ werk van kunstenaar Gordon Matta Clarck (1943-1978). De kunst van Matta Clarck was altijd tijdelijk; hij zaagde gebouwen door die op de nominatie stonden om afgebroken te worden en legde de nieuw ontstane perspectieven in beeld vast.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Haal je tickets

donderdag 17 oktober

20:15 schouwburg € 28,50
Prijzen
1e rang
normaal € 28,50
ambassadeurs € 25,65
2e rang
normaal € 23,00
ambassadeurs € 20,70
3e rang
normaal € 20,00
ambassadeurs € 18,00
Tickets

Een heerlijk spektakel

Volkskrant

Dans, acrobatiek, illusionisme, slapstick en suspense wisselen elkaar moeiteloos af

Telegraaf

We zijn gekomen voor het nieuwe circus en dat krijgt het hooggeëerd het publiek hier volop

Parool

Trailer Man met Hoed - Boost Producties

Ook interessant voor jou