Brandenburgse Concerten Martina Simkovicova Brandenburgse Concerten Martina Simkovicova

klassieke muziek

zo 09 mrt 2025

Amsterdam Baroque Orchestra

Brandenburgse Concerten

Tickets

De zes Brandenburgse Concerten van Johann Sebastian Bach vormen een heel bijzonder hoogtepunt binnen Bachs oeuvre en we zijn verheugd dat Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman de zes stukken dit jaar weer ten gehore brengt in de Concertzaal.

In deze zes stukken, die Bach zelf met enig understatement ‘Concerten met diverse instrumenten’ noemde, horen we hoe Bach zich met geniale inventiviteit en grote vreugde stort op het componeren voor een orkest.

Elk van de zes concerten is anders van bezetting, lengte, stijl en sfeer. Het zijn gewaagde stukken met destijds ongehoorde combinaties van instrumenten. Zo verschijnen twee hoorns ten tonele als virtuoze solistische instrumenten (daarvoor nog nooit vertoond!) Er is een concert voor de onwaarschijnlijke combinatie trompet, blokfluit, hobo én viool. Er zijn concerten voor alleen de strijkers en zelfs voor alleen de lage strijkers. En voor de prachtige combinatie van soloviool met twee blokfluiten en soloklavecimbel met traverso en strijkers.

De Brandenburgse Concerten zijn een prachtige demonstratie van Bachs vaardigheden, en het is vooral ook onweerstaanbare muziek. Het is een waar feest om deze concerten achter elkaar te horen in het seizoen waarin Ton Koopman 80 wordt en Amsterdam Baroque 45 jaar bestaat.

  • klavecimbel & dirigent Ton Koopman
  • programma Johann Sebastian Bach: Brandenburg Concerto Nr. 1 in F major BWV 1046 (21’), Brandenburg Concerto Nr. 5 in D major BWV 1050 (22’), Brandenburg Concerto Nr. 3 in G major BWV 1048 (14’), Brandenburg Concerto Nr. 2 in F major BWV 1047 (13’), Brandenburg Concerto Nr. 6 in B flat major BWV 1051 (17’) & Brandenburg Concerto Nr. 4 in G major BWV 1049 (16’)

 

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Voorstellingsinformatie

Locatie concertzaal
Starttijd 14:30
Eindtijd onbekend
Pauze onbekend

Prijzen

1e rang
normaal € 39,50
ambassadeurs € 35,55
2e rang
normaal € 31,50
ambassadeurs € 28,35
3e rang
normaal € 27,50
ambassadeurs € 24,75
Tickets

Bach: Brandenburgs Concert no.3 - Ton Koopman - Live Concert [HD]

Ook interessant voor jou