BV Vastgoed Isabel Sanchez Olid, Bjorn Frins BV Vastgoed Isabel Sanchez Olid, Bjorn Frins

toneel

di 01 apr 2025

Toneelgroep Maastricht

BV Vastgoed

Tickets

Toneelgroep Maastricht brengt met BV Vastgoed een hedendaagse bewerking van David Mamet’s verfilmde klassieker Glengarry Glen Ross. Michel Sluysmans regisseert een topcast met o.a. Malou Gorter, Wendell Jaspers en Quiah Shilue. Jibbe Willems maakt een gloednieuwe vertaling van deze gitzwarte komedie, waarin mensen wanhopig strijden voor hun baan en bestaan in een wereld die draait om geld.

Op het makelaarskantoor BV Vastgoed worden de medewerkers door de directie onderworpen aan een verkoopwedstrijd. De twee beste verkopers krijgen een bonus, de rest wordt ontslagen. Dit zorgt ervoor dat er een strijd ontstaat, waarin alleen de sterkste overleeft. In scherpe, geestige dialogen schetst Mamet een wanhopige arena van mensen die worden gedwongen winnaars te zijn ten koste van verliezers. Het toneelstuk werd bekroond met de Pulitzer Prize en ontving lovende recensies.

Na Augustus: Oklahoma (2024) en De Kersentuin (2023) regisseert Michel Sluysmans opnieuw een moderne interpretatie van een bekende toneelklassieker. Mamet schreef zijn stuk in 1982, aan het begin van het neoliberale tijdperk. Meer dan 40 jaar later loopt dat tijdperk op zijn laatste benen. In de vertaling van Jibbe Willems wordt BV Vastgoed een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die vastzitten in een wereld die ze zelf hebben gecreëerd. Een eenzame wereld die draait om geld, een lege wereld waarin egoïsme wordt beschouwd als een voorwaarde voor succes en altruïsme als een zwakte. Want wie niet eet, die wordt gegeten.

  • tekst David Mamet vertaling Jibbe Willems regie Michel Sluysmans spel Mark Rietman, Wendell Jaspers, Hanne Arendzen, Myrthe Huber, Rogier in ’t Hout, Ozan Aydogan & Paul Slangen/Michel Sluysmans.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Haal je tickets

dinsdag 1 april

20:15 schouwburg € 32,50
Prijzen
1e rang
normaal € 32,50
ambassadeurs € 29,25
2e rang
normaal € 29,50
ambassadeurs € 26,55
3e rang
normaal € 24,50
ambassadeurs € 22,05
Tickets

Ook interessant voor jou