Cathedral, an evening with Arvo Pärt Cathedral, an evening with Arvo Pärt
Language No Problem

dans

zo 08 dec 2024

Scapino Ballet Rotterdam

Cathedral, an evening with Arvo Pärt

Tickets

Scapino Ballet Rotterdam herneemt de succesvolle productie Cathedral, an evening with Arvo Pärt van de Spaanse dans- en theatermaker Marcos Morau. Met een combinatie van kunstdisciplines, bijzondere vormgeving en een inventieve bewegingstaal is Morau één van de meest vooraanstaande danskunstenaars in de Europese theaterwereld.

Cathedral toont een wereld waarin het leven wordt beheerst door digitale technieken en waarin we elkaar steeds meer aan het verliezen zijn. Met de mystieke muziek van Arvo Pärt als hartslag gaan Morau en de dansers op zoek naar wat ons menselijk maakt en wat onze relatie is met de natuur. Morau en zijn team van Spaanse kunstenaars ontwerpen een retro-futuristisch toneelbeeld met levensgrote videoprojecties.

In deze vervreemdende wereld biedt de muziek van Arvo Pärt een oase van rust. Belangrijk onderdeel in de vormgeving zijn de theatrale en op de hedendaagse mode geïnspireerde kostuums. De ontmoeting met een metershoge meteoor op het toneel vormt het raadselachtige begin van deze bijzondere dansvoorstelling.

  • regie Marcos Morau choreografie Marcos Morau & Lorena Nogal

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Randprogramma
Inleiding om 19:15 uur.

Haal je tickets

zondag 8 december

met inleiding
20:15 schouwburg € 35,00
Prijzen
1e rang
normaal € 35,00
ambassadeurs € 31,50
2e rang
normaal € 28,00
ambassadeurs € 25,20
3e rang
normaal € 24,50
ambassadeurs € 22,05
Tickets

Met hun tot op de vingerkootjes gefragmenteerde lijf bewegen de twaalf dansers van Scapino virtuoos.

NRC

Dans van rijzende ster Marcos Morau op muziek van Arvo Pärt: een wonderlijke combinatie die krachtig uitpakt. Cathedral is een indringende en ijzig consequente choreografie. Morau creëert een bizarre, futuristische wereld zonder logica maar met fantasie.

de Volkskrant

De bewegingstaal is verrassend aards en heeft een fraaie melancholische onderlaag, door de Scapino-dansers uitstekend naar boven gehaald. Cathedral doet op meerdere fronten denken aan de film ‘2001: A Space Odyssey van Stanley Kubrick’.

Trouw

Cathedral | Marcos Morau | officiële trailer 2024

Ook interessant voor jou