De Nederlandsche Cocaïnefabriek De Nederlandsche Cocaïnefabriek

toneel

ma 02 dec 2024

Tafel van Vijf

De Nederlandsche Cocaïnefabriek

Tickets

Na lovende kritieken en geweldige recensies is muziektheatervoorstelling De Nederlandsche Cocaïnefabriek nu te zien in Tilburg! Een programma bestaande uit een interactieve expositie en een gamevoorstelling met livemuziek over een weinig bekende pagina uit onze Nederlandse geschiedenis: de legale handel in cocaïne tijdens WOI.

Medicijnbuisjes, doktersjassen en een gevaarlijk wit goedje. In De Nederlandsche Cocaïnefabriek volgen we handelsreiziger Lucien, die legale, medicinale cocaïne aan de man brengt tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Het stuk is een interactieve expositie en muzikale gamevoorstelling in één, en werd losjes gebaseerd op het boek van Conny Braam.

Het programma start met de pop-up expo van Museum Huis Doorn in de foyer, waar je in kleine groepjes met medebezoekers doorheen gaat en vragen en dilemma’s krijgt voorgeschoteld. Aansluitend neem je plaats in de zaal en volgt de gamevoorstelling met livemuziek. De Nederlandse Cocaïnefabriek is dus meer dan een voorstelling. Het is een programma over dilemma’s, keuzes en de consequenties van een verhaal dat zich afspeel in het verleden, maar misschien wel actueler is dan je denkt. Het is het ervaren van de consequenties van keuzes, het ontdekken van je eigen handelsgeest en een tijdreis met Lucien. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar.

Met zijn rol in De Nederlandse Cocaïnefabriek heeft Gustav Borreman de Zilveren Krekel 2024 in de categorie ‘meest indrukwekkende prestatie in een jeugdtheaterproductie’ gewonnen. 

Uit het juryrapport: “Vanaf het allereerste begin pakt Borreman je in met zijn snelle-jongenscharme en zijn vindingrijkheid, wat het maar al te verleidelijk maakt om klakkeloos in zijn keuzes voor snelle rijkdom en maatschappelijk aanzien mee te gaan."

 

Deze voorstelling heeft geen pauze.

Haal je tickets

maandag 2 december

19:30 studio € 16,00
Prijzen
normaal € 16,00
ambassadeurs € 14,50
t/m 26 jaar € 13,50
Tickets

Trailer reprise De Nederlandsche Cocaïnefabriek Tafel van Vijf Muziektheater

Ook interessant voor jou