Het Houten Huis, Plan d- & Club Guy and Roni's Poetic Disasters Club Het Houten Huis, Plan d- & Club Guy and Roni's Poetic Disasters Club
Language No Problem

jeugd & familie

zo 23 mrt 2025

Als het anders loopt (9+)

Het Houten Huis, Plan d- & Club Guy and Roni's Poetic Disasters Club

Tickets

De muzikale voorstelling Als het anders loopt gaat over een wachtkamer waar niemand wil zijn. Een gedurfd, beeldend muziektheaterstuk over een gevoelig onderwerp, waarin acteurs met een fysieke of mentale beperking en jonge professionele dansers een wereld vol tegenslag én hoop verbeelden. In Als het anders loopt bewegen de muren, wankelen mensen en blijven ze tóch sterk.

“Iedereen kan hier terecht komen”, zegt mijn vader. Hij vult een oneindige stapel formulieren in en ik moet stil zijn. Het duurt al zeker honderdtien uur. Er is een hoge balie, met daarachter twee blauwe latex handen. Ze zeggen wat we moeten doen, maar ik begrijp het niet.

Mensen komen en gaan. Een meisje aan een infuus danst zo licht, ik denk dat ze kan vliegen. De jongen die net naast me zat heeft geen armen en benen, maar hij kan alles. Er is een vrouw met zo’n zwaar, groot hoofd dat ze bijna omvalt. Je kunt hier ook verdwalen. Door de gang loopt een oude man. Met hem kun je lachen, hij is vergeten dat hij hier al jaren komt. In zijn ogen drijven zomerwolken.

En ik, ik ben gewoon anders. “Dat is juist goed”, zegt mijn vader. “Er is al zo veel hetzelfde.”

Regisseur Elien van den Hoek maakt een gedurfd, beeldend muziektheaterstuk. Een bewegend decor, livemuziek en een minimum aan woorden vormen de ingrediënten voor deze voorstelling. Andreas Denk, artistiek leider van Plan d-, vertolkt één van de hoofdrollen. Hij is bekend om zijn humorvolle en emotionele speelstijl waarmee hij zelfs objecten kan laten dansen. Choreograaf en danser Adam Peterson, danser bij Club Guy & Roni, weet het publiek te raken met zijn verfijnde emotionele choreografieën. In Als het anders loopt gaan zij samen op zoek naar een eigenzinnige stijl tussen dans en theater.

Deze voorstelling heeft geen pauze.

Haal je tickets

zondag 23 maart

language no problem
16:00 schouwburg € 12,50
Prijzen
1e rang
normaal € 12,50
ambassadeurs € 11,25
Tickets

Ook interessant voor jou