In concert In concert

van Tilburgse bodem

muziek

do 28 nov 2024

Ruud Hermans & MVP’s + Bertolf & Bluefinger

In concert

Tickets

Ruud Hermans (1950) groeide op met de muziek van Elvis Presley die te beluisteren was op Radio Luxemburg. Daarna viel hij voor de songs van Bob Dylan, the Birds, James Taylor, Merle Haggard en Hans Vermeulen, zangers die hem vooral vocaal hebben beïnvloed.

 In 1967 maakte Ruud Hermans zijn eerste LP als leadzanger van de Tilburgse folkgroep Heating. In 1973 werd hij de frontman van The Tumbleweeds. Hun single Somewhere Between bereikte de eerste plaats in de Nederlandse Top40 in 1975. Een maand later speelden ze hun grote hit in de Grande Ole Opry in Nashville, Tennessee. Na zijn periode met The Tumbleweeds vormde Ruud zijn eigen Ruud Hermans Band. In 2019 won Ruud The Voice Senior. De belofte van een reeks concerten viel in het water door de pandemie. Alleen zijn twee uitverkochte concerten in de Concertzaal begin maart 2020 gingen nog door. En nu is Ruud terug! Deze avond speelt hij, samen met MVP’s Eric Coenen en Joost van Es, met een bijzondere gast: Bertolf!

Bertolf Lentink (1980) kreeg muziek thuis met de paplepel ingegoten door zijn ouders. Na een studie gitaar aan het conservatorium gaat hij in 2007 spelen in de band van Ilse DeLange. In 2008 begint zijn eigen solocarrière en hij bracht tot op heden 7 solo-albums uit. In 2010 won hij een Zilveren Harp.

Zijn meest recente album Bluefinger werd met zijn grote helden opgenomen in Nashville, waarover ook de Uur van de Wolf documentaire Bertolf in Bluegrass werd gemaakt. Verder maakte Bertolf samen met Paskal Jakobsen, Paul de Munnik en Daniel Lohues het album Musketiers en toerde hij jarenlang langs de theaters met de band Her Majesty, waarmee hij de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young vertolkte.

Deze voorstelling heeft een pauze.

Voorstellingsinformatie

Locatie concertzaal
Starttijd 20:00
Eindtijd onbekend
Pauze ja

Prijzen

1e rang
normaal € 27,50
ambassadeurs € 24,75
2e rang
normaal € 25,00
ambassadeurs € 22,50
3e rang
normaal € 20,50
ambassadeurs € 18,45
Tickets

Ook interessant voor jou