Reflections On Nicolas Reflections On Nicolas

klassieke muziek

wo 27 mrt 2024

Brabant Koor

Reflections On Nicolas

Archief

Ontdek de vele gezichten van Sint Nicolaas! Bij ons is de goede man vooral bekend van 5 december, maar daar gaan eeuwenoude legendes aan vooraf... Dus: wie was ‘Saint Nicolas’? In een uit negen delen bestaand werk komen de, voor velen, minder bekende verhalen van Nicholaas aan bod. Maak kennis met de wonderlijk weg die Nicolas aflegde om uiteindelijk te worden zoals wij hem het beste kennen: Sint Nicolaas.

De Bisschop van Myra
De tekst van ‘Saint Nicolas’ is geschreven door Eric Crozier. Eric deed intensief onderzoek naar het legendarische leven van de Bisschop van Myra, in het toenmalige Lycia (nu Turkije). Het libretto van Crozier schildert de Sint af als een onverschrokken durfal, door de legendes en opgebouwde glorie rondom Nicolaas te overdrijven.

Benjamin Britten

De muziek van Benjamin Britten versterkt deze dramatiek door opvallende contrasten in de bezetting van de instrumenten, de stijl van de gezongen delen en in muzikale texturen. Leuk om te weten: dit werk was het eerste dat Britten specifiek schreef voor amateurmusici. Om het verhaal volledig te maken, zit er dan ook een speciale passage in waarbij het publiek mee mag zingen.

Reflections

In 2019 ontstond vanuit Brabant Koor het idee om, in zeer nauwe samenwerking met Fontys Academy of the Arts, muzikale projecten te ontwikkelen. Projecten die de live uitvoering van muziek voor (groot)koor en orkest op een nieuwe manier belichten.

Jongeren gebruiken thema’s uit een koorwerk, om door middel van verschillende kunstuitingen, te reflecteren op een mogelijke betekenis vanuit hun eigen perspectief. Deze vrije interpretatie levert boeiende resultaten op én een nieuwe kijk op een uit te voeren concert en de beleving daarvan. Zowel voor de uitvoerenden als voor het publiek.
Na Reflections on Gilgamesh (2020) en Reflections on Our Time (2022) voeren we in 2024 in het kader van ‘Reflections on…’ deze compactere versie uit rondom de ‘Saint Nicolas Cantate’, reflecterend op deze beroemde Sint. In 2025 staat er weer een grotere productie in het kader van ‘Reflections on...’

  • uitvoerenden Brabant Koor, orkest, diverse ensembles, zangers/componisten van Fontys ‘Music & Performing Arts’ en ‘Master of Music’, Souvenir Jeugdkoor tenor solist Twan van der Wolde dirigent Louis Buskens.
  • Let op De Podiumpas is niet te gebruiken bij deze voorstelling.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Voorstellingsinformatie

Locatie Heikese Kerk
Starttijd 19:30
Eindtijd onbekend
Pauze onbekend

Prijzen

normaal € 20,00
korting € 15,00
Archief

Ook interessant voor jou