Rozenboom Invites Rozenboom Invites

van Tilburgse bodem

muziek

vr 21 mrt 2025

Jan-Willem Rozenboom & Jeroen van Vliet

Rozenboom Invites

Tickets

Twee zeer eigen en verschillende Tilburgse pianisten, slaan de handen ineen voor een bijzondere samenwerking. Geïnspireerd op de concertreeks Piano Nights van het Concertgebouw vullen Jan-Willem Rozenboom en Jeroen van Vliet een avond met pianomuziek die raakvlakken vindt tussen klassiek en jazz. Bach en Beethoven verwerkten verassend veel jazz-elementen in hun muziek en ook Bill Evans en Herbie Hancock luisterden goed naar hun klassieke voorgangers. En Jan-Willem en Jeroen? Die spelen en lichten hun keuzes toe met persoonlijke anekdotes.

Jan-Willem Rozenboom is klassiek pianist. Hij heeft inmiddels twee Bach-albums en een Schubert-album op zijn naam staan en vulde de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Naast zijn klassieke carrière is hij ook al bijna dertig jaar de vaste pianist en componist van Guus Meeuwis. Samen schreven ze hits als Brabant en Toen ik je zag.

Jeroen van Vliet mag zich voorstellen als één van de belangrijkste Nederlandse jazzpianisten. Hij won in 2014 de Boy Edgar prijs enoogstte veel lof met solo-albums, maar ook door samenwerkingen met onder andere Eric Vloeimans en in Duitsland met trompettist Markus Stockhausen.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Voorstellingsinformatie

Locatie concertzaal
Starttijd 20:00
Eindtijd onbekend
Pauze onbekend

Prijzen

1e rang
normaal € 24,50
ambassadeurs € 22,05
2e rang
normaal € 22,00
ambassadeurs € 19,80
3e rang
normaal € 18,50
ambassadeurs € 16,65
Tickets

Ook interessant voor jou