Schopenhauer Schopenhauer

Huis & stadsgezelschappen

toneel

Het Zuidelijk Toneel

Schopenhauer

Tickets

De succesvolle filosofiereeks gaat verder. Schopenhauer is de lievelingsfilosoof van schrijver-regisseur Stefaan van Brabandt. Het leven kenmerkt zich volgens de vrolijke pessimist en lachende mensenhater Schopenhauer door leed en verveling en is dus één grote vergissing. Niettemin belijdt de “zwartgalligste filosoof aller tijden” – ondanks alles en tegen beter weten in – met humor en enthousiasme zijn vrolijk en verlossend pessimisme.

Door de mix van eenvoud, humor en wijsheid worden de filosofen in Van Brabandts voorstellingen mensen van vlees en bloed die ons hun leven en filosofie vertellen in een even begrijpelijke als sierlijke taal. Vol rake zinnen, scherpe observaties en rijke, inspirerende filosofische inzichten.

In Schopenhauer kom je er bijvoorbeeld achter hoe je je filosofisch kunt bevrijden van al het lijden en hoe verrassend opwekkend en aanstekelijk een illusieloos mens- en wereldbeeld is. Schitterend en sprankelend gespeeld door de in Vlaanderen wereldberoemde Damiaan De Schrijver.

  • tekst & regie Stefaan van Brabandt spel Damiaan De Schrijver 

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Haal je tickets

donderdag 7 november

try-out
20:30 studio € 19,50
Prijzen
normaal € 19,50
ambassadeurs € 17,55
Tickets

vrijdag 8 november

première
20:30 studio € 22,50
Prijzen
normaal € 22,50
ambassadeurs € 20,25
Tickets

Ook interessant voor jou