The Balancing Act The Balancing Act
Language No Problem

Huis & stadsgezelschappen

dans

di 17 sep 2024

WArd/waRD | Ann van den Broek

The Balancing Act

Tickets

We zeggen: Welkom thuis WArd/waRD! Tilburg is een gerenommeerd maker rijker: choreograaf Ann van den Broek maakt de overstap van Rotterdam naar Tilburg en komt in de Schouwburg ontwikkelen, onderzoeken en maken. En daar kijken we naar uit! Om dit te vieren, openen we de dansprogrammering met The Balancing Act.

Na donkere thema’s en extreem uitgelaten emoties in Ohm en Joy Enjoy Joy, gaat Ann Van den Broek met de voorstelling The Balancing Act op zoek naar evenwicht. Evenwicht in lichaam, in geest, in ons dagelijks leven en in haar choreografisch werk. In een oeuvre vol extremen, waarin de Vlaamse choreograaf steeds weer diepe emoties en zware thema’s belicht die ontzettend dicht bij haar staan, is het nu tijd om rust te zoeken in een evenwichtig middelpunt. Deze zoektocht golft tussen extremen. Tussen weemoed en woede. Tussen liefde en verlies. Soms is het ternauwernood niet vallen, jezelf opvangen en weer doorgaan. De balans is zo precair dat ‘ie ongrijpbaar lijkt.

Ann Van den Broek experimenteert in The Balancing Act opnieuw met live videobeelden en geluids- en lichteffecten. Rollen tussen danser en muzikant vervagen en vermengen, zoals we dat in haar werk vaker zien. Met muziekpedalen manipuleren de performers geluid, licht en beeld. Op zoek naar het goede volume, de juiste scherpte of een mooi licht waarin het leven genoten kan worden. Zo ontstaat er een levendige, installatie-achtige setting langs de grenzen van dans en performance.

Voor The Balancing Act bestudeerde en onderzocht Ann Van den Broek het menselijk lichaam opnieuw tot in detail. Het lichaam als weegschaal. Alles werkt samen. Ieder gewricht, iedere spier. Om maar niet te vallen. Naast deze fysieke balans haalt Van den Broek voor The Balancing Act inspiratie uit ons dagelijks streven naar een evenwichtig leven.

  • concept & choreografie Ann Van den Broek  dans Louis Combeaud, Nik Rajšek, Jean-Gabriel Maury, Marion Bosetti, Julia van Rooijen, Kamil Pilarski, Isaiah Selleslaghs & Anthony van Gog muziek Nicolas Rombouts

Deze voorstelling heeft geen pauze.

Haal je tickets

dinsdag 17 september

language no problem
20:15 schouwburg € 24,50
Prijzen
1e rang
normaal € 24,50
ambassadeurs € 22,05
Tickets

Hoe vind je je evenwicht in een wereld vol extremen? Die zoektocht verbeeldt choreograaf Ann Van den Broek opvallend helder.

De Volkskrant

The Balancing Act is bepaald geen harmonieuze yoga-sessie, maar eerder een meeslepende reis langs extreme emoties.

NRC

The Balancing Act is een indrukwekkende toevoeging aan het imposante oeuvre van WArd/waRD

Jury VCSD dansprijzen

The Balancing Act Trailer

The Balancing Act Fragments of the documentary

Ook interessant voor jou