Theater Sonnevanck + De Nederlandse Reisopera + ROSE Stories Theater Sonnevanck + De Nederlandse Reisopera + ROSE Stories

jeugd & familie

zo 27 okt 2024

Piratenkoningin (8+)

Theater Sonnevanck + De Nederlandse Reisopera + ROSE Stories

Tickets

“Kijk uit voor de Queen!” Met Piratenkoningin presenteren Theater Sonnevanck, De Nederlandse Reisopera en ROSE stories een spectaculaire familieopera voor jong en oud. Een stoer ensemble van elf musici en zeven zangers vormt een wilde eigenzinnige piratenbende. Geen orkest in de orkestbak maar musicerend op het dek, in de kajuit en hoog in de mast, de woeste wind trotserend. Zij brengen dit avonturenverhaal over ontdekken wie je bent en waar je je thuis voelt. Een vertelling vol moed, vol twijfel, vol doorzettingsvermogen en boordevol muziek.

In een weeshuis op een rotsachtige kust aan de rand van de zee, hopen Oona en haar beste vriend Tony elke week om uitgekozen te worden door de langskomende papa’s en mama’s. Op een nacht verschijnt de geest van Grace O’Malley, ooit een beruchte piratenkapitein, de schrik van de zee. Grace vindt dat Oona zich veel te afwachtend opstelt. Ze moet haar eigen pad kiezen en wegwezen uit het weeshuis! Diezelfde nacht wordt Toby meegenomen door een griezelige Queen over wie gefluisterd wordt dat ze kinderen verandert in konijnen. Oona neemt een besluit. Samen met Grace springt ze op een piratenschip en vaart ze achter de Queen aan. Oona ontpopt zich als een geboren piratenkapitein. Ze zullen Toby terugkrijgen, maar hoe?

Piratenkoningin is een opera voor de hele familie.

In de kern is Piratenkoningin een avonturenverhaal over ontdekken wie je bent. En over het ontwikkelen van lef. Oona ontdekt dat ze veel krachtiger is dan ze dacht en veel meer kan dan ze ooit had vermoed. Ze ontdekt dat wanneer ze handelt vanuit haar hart het haar lukt om anderen te overtuigen. Het is in die zin een aanmoediging, een ode aan moed en doorzettingsvermogen.

 

  • tekst Jorieke Abbing compositie Monique Krüs regie Daniel van Klaveren spel en zang Francis van Broekhuizen, Lilian Farahani, Aylin Sezer, Gitty Pregers, Lionel von Lawrence, Carl Refos & Joris van Baar dirigent Libia Hernández

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Haal je tickets

zondag 27 oktober

15:30 schouwburg € 24,50
Prijzen
1e rang
normaal € 24,50
ambassadeurs € 22,05
2e rang
normaal € 22,50
ambassadeurs € 20,25
3e rang
normaal € 18,50
ambassadeurs € 16,65
Tickets

Ook interessant voor jou