We Are The World, We Are The Brabant We Are The World, We Are The Brabant

Huis & stadsgezelschappen

van Tilburgse bodem

toneel

vr 31 jan 2025

Het Zuidelijk Toneel

We Are The World, We Are The Brabant

Tickets

Ben jij een echte Brabander? En hoe weet je dat eigenlijk? Is het de gezelligheid, carnaval, natuur, Bossche bollen en worstenbroodjes? Of meer de gemoedelijkheid, ’t bourgondische, gewoon een lekker thuis?

De vaste acteurs van Het Zuidelijk kunnen niet wachten zich onder te dompelen in Brabant. Want wat ís Brabant? Wanneer ben je een deel van Brabant en wanneer mag je je Brabander noemen? In hun zoektocht worden de acteurs geholpen door amateurspelers uit Tilburg. Door middel van veldonderzoek langs sterke verhalen, tradities en typische inwijdingsrituelen hopen ze de couleur locale te vatten. Het resultaat belooft een feestelijke theaterervaring te worden, waarin de acteurs van Het Zuidelijk én amateurspelers uit Tilburg, Brabant uiteenzetten. Maar wie is nu de hoofdrolspeler en wie is de figurant? Wat is echt en wat blijkt een mythe? Hoe succesvol was de integratie? Zeg eens, wie is hier nu de echte Brabander?

We Are The World, We Are The Brabant presenteert een verrassend, geestig, veelzijdig en 100% incompleet portret van Brabant. Een rood-wit-geblokt feestje over identiteit, gemeenschappelijkheid en verschillen. Met een glansrol voor lokale helden!

  • regie Sarah Moeremans tekst Sarah Moeremans (ism Joachim Robbrecht) spel Alicia Boedhoe, Gillis Biesheuvel, Joep van der Geest, Julia Ghysels, Keja Klaasje Kwestro, Louis van der Waal & Tilburgse amateurspelers

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Haal je tickets

vrijdag 31 januari

20:15 schouwburg € 19,50
Prijzen
1e rang
normaal € 19,50
ambassadeurs € 17,55
2e rang
normaal € 15,50
ambassadeurs € 13,95
3e rang
normaal € 13,50
ambassadeurs € 12,15
Tickets

Ook interessant voor jou