Yule! Joke Hendrix Yule! Joke Hendrix

(bijna) alleen in Tilburg

muziek

do 19 dec 2024

Zefiro Torna, Meskerem Mees & Lore Binon

Yule!

Tickets

Met een uitgelezen muzikantencollectief geeft Zefiro Torna een nieuwe muzikale invulling aan het joelfeest en de periode van de winterzonnewende. De authentieke stemmen van de internationaal bejubelde singer-songwriter Meskerem Mees en topsopraan Lore Binon resoneren in een cyclus van heidense ‘licht’ liederen, middeleeuwse en barokke kerstmuziek, 19de en 20ste-eeuwse muziek en songs van Meskerem Mees.

Pianowizard en componist Jean-Luc Fafchamps maakt op maat van het ensemble hedendaagse arrangementen voor een bijzonder instrumentarium met folkgitaar, viool, theorbe, luit, cimbalom, percussie en prepared piano. De muzikale sleutelwoorden zijn frictie en omwenteling. De soulvolle stem van Meskerem Mees en de pure klassieke stem van Lore Binon raken polymorf verweven. Instrumenten met verschillende historische achtergronden en temperamenten clashen en zoeken naar harmonische instemming.

  • zang, gitaar & composities Meskrem Mees zang & viool Lore Binon piano Jean-Luc Fafchamps perscussie & cimbalom Tom de Cock aartsluit, colascione & zang Jurgen de Bruyn

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Voorstellingsinformatie

Locatie studio
Starttijd 20:30
Eindtijd onbekend
Pauze onbekend

Prijzen

normaal € 27,50
ambassadeurs € 24,75
Tickets

YULE - timeless soul music for the winter solstice - trailer

Ook interessant voor jou