Scapino Ballet Rotterdam

The Square

20:15 - 21:30 / Schouwburg

Met een subtiele hint naar La Divina Commedia van Dante vertalen de vier makers van The Square2 de reis van het inferno naar het paradijs naar het hier en nu en de persoonlijke uitdagingen van de coronatijd. Voortgestuwd door livemuziek met elementen uit de dance en ambient gaan de dansers op zoek naar innerlijke, vernieuwde kracht en inzicht.

Deze tweede editie gaat een internationaal gezelschap van jonge dansmakers op avontuur met de Nederlandse muzikant en producer Richard van Kruysdijk. De choreografen brengen elk hun eigen stijl en achtergrond mee en maken samen een energieke voorstelling die verrast en ontregelt.

Je ziet meerdere dansstukken van een internationaal gezelschap van jonge dansmakers. Mario Bermúdez Gil (Spanje) haalt zijn inspiratie uit verschillende culturen en rituelen, Antonin Comestaz (Frankrijk) maakt speelse stukken met zijn absurd komische kijk op het leven en Ryan Djojokarso (Nederland) heeft een eigen artistieke signatuur en maakt toegankelijke stukken met humor die een breed en cultureel divers publiek aanspreken.

Muzikant Richard van Kruysdijk tekent voor de muziek. Van minimalistisch tot stuwend, met een arsenaal aan elektronica maakt hij collages met elementen uit de dance en ambient. 

  • concept Ed Wubbe makers Mario Bermúdez Gil, Antonin Comestaz, Ryan Djojokarso & Richard van Kruysdijk
  • let op de voorstelling bevat stroboscopische effecten en is daarom niet geschikt voor personen die gevoelig zijn voor lichtflitsen.
  • Dutch is not required

Deze voorstelling heeft geen pauze.

Randprogramma

Inleiding
om 19:15 uur. Gratis toegang, wel graag reserveren.
De Volkskrant
Scapino Ballet laat met The Square 2 weer sterk en consequent uitgevoerd werk zien.
NRC
Verstilling, dreiging, agressie, uitbundigheid én hoop golven over het toneel.
Trailer The Square2