Stormkamer: Sluitstuk

De grote doe eens normaal show

20:15 / Schouwburg toneel op toneel

let op Deze voorstelling kan helaas niet doorgaan als gepland, ten gevolge van de coronamaatregelen. Tickethouders zijn/worden persoonlijk op de hoogte gebracht. 

Goede opleiding. Check. Prima baan. Check. Leuke relatie. Check. Gezond verstand. Bingo! We hebben onszelf een set criteria opgelegd die meten hoe succesvol je bent. De norm. We willen normaal zijn. We vinken continue lijstjes af, leggen elkaar langs de meetlat en proberen in de pas te lopen. Ons leven is verworden tot een afvalrace, een talentenshow. Elke dag moet je presteren in een nieuwe auditie. Vlieg je in de tweede ronde eruit? Dan wijk je af van de norm.

Gezelschap Stormkamer (voorheen TgNomen) deed een jaar lang onderzoek naar de vraag hoe we omgaan met afwijkend gedrag. Regisseur Hanna van Mourik Broekman sprak experts uit de psychiatrie en ervaringsdeskundigen op het gebied van verward gedrag. In De grote doe eens normaal show gaat Hanna samen met een groep acteurs de norm te lijf. Hoe veel hokjes kun jij afvinken op je doe-eens-normaal-bingokaart?

Stormkamer
Stormkamer creëert ontmoetingen buiten het rode pluche, op het snijvlak van theater en maatschappij. Met een fascinatie voor frictie en voorliefde voor wrijving brengt Hanna van Mourik Broekman verschillende opvattingen samen in één arena. Vier muren, verschillende waarheden, één dialoog: dat is een stormkamer.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.