Het Laagland

Met zonder ballen (14+)

14:30 / Studio

Een transzoon en zijn moeder, samen in een theaterdocumentaire. Centraal staat zijn zoektocht naar gender en identiteit en haar reactie daarop als moeder. Welke impact heeft ‘worden wie je bent’ op een gezin? Met zonder ballen geeft een ontroerend en hilarisch eerlijk beeld. 

In de voorstelling zien we een steeds helderder wordend kind en een moeder in verwarring, omdat ze zijn tempo amper kan bijbenen. Een theatrale mix van persoonlijke bespiegelingen, schrijnend grappige confrontaties en informatieve weetjes. Met ruimte voor alle misverstanden, zorgen en clichés, geeft deze voorstelling een openhartige en liefdevolle inkijk in de realiteit van een kind in transitie. Herkenbaar voor transkinderen en hun ouders, verrijkend voor alle nieuwsgierige jongeren en volwassenen. 

De zoon heet Flip Zonne Zuijderland (1998) en hij is aankomend filmmaker en performer. De moeder is Inez Derksen (1967), artistiek directeur van Het Laagland. Sinds haar theateropleiding stond Inez niet meer zelf op het podium. De gevoelde urgentie om hun persoonlijke geschiedenis te delen, maakt dat Inez en Flip nu samen uit de coulissen komen. Dát vraagt zeker om ballen.

  • regie Annelies van Wieringen concept, idee & spel Inez Derksen & Flip Zonne Zuijderland 

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.