OPERA2DAY

J.S. Bach - De Apocalyps

20:00 / Schouwburg

J.S. Bach - De Apocalyps is met 8 solisten, een koor en een orkest de grootste productie die Opera2day tot nu toe heeft gerealiseerd. In samenwerking met de Nederlandse Bachvereniging is er voor hun 100 jarig jubileum de opera gemaakt die Bach nooit schreef. Het had weinig gescheeld of Bach was ook een operacomponist geworden. De dramatische kracht en radicale vormvernieuwingen in zijn passies en cantates doen zelfs vermoeden dat hij een unieke plaats in de operageschiedenis veroverd zou kunnen hebben. 

De universele en tijdloze muziek van Bach, die zo meesterlijk alle aspecten van de menselijke emoties bestrijkt, vraagt om een al even dynamisch libretto. Het verhaal werd gevonden in de onthutsende gebeurtenissen in de 16e eeuw, een grillig tijdsgewricht vol natuurrampen, geweld en maatschappelijke onvrede. Het verhaal van de opera vormt een opvallend accurate spiegel voor het eindetijd-denken in onze eigen tijd. 

  • concept, scenario & regie Serge van Veggel muziek J.S. Bach libretto Thomas Höft muzikale leiding Hernán Schvartzman koor en orkest van De Nederlandse Bachvereniging, met een cast van acht zangers
  • Duits gezongen, met boventiteling in het Nederlands en Engels

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.