Maiden uniteD

Maiden UniteD

Iron Maiden 1980

20:15 - 23:00 / Schouwburg / Muziek

Maiden uniteD speelt liedjes van de grootste hard rock & heavy metal-band Iron Maiden, maar dan in nieuwe arrangementen gespeeld met akoestische instrumenten én door bekende artiesten uit het genre. Vanavond verwelkomen we de band voor een eenmalig (!) concert op het Tilburgse podium met het concert Iron Maiden 1980. Oftewel, terug naar het jaar dat Iron Maiden ontdekt werd in Londen en in een paar maanden tijd uitgroeide tot de meest toonaangevende en inspirerende band in de wereld van punk, rock en hard rock.

Maiden uniteD heeft voor deze bijzondere show, Dennis Stratton - gitarist van het eerste uur van Iron Maiden - uitgenodigd centraal te staan. Daarnaast zal het geluid verzorgd worden door Doug Hall, de geluidsman die meer dan twintig jaar actief was voor Iron Maiden. En als extra toetje zal ook de originele 1980-roadie ‘Loopy’ zijn bijdrage leveren aan de show. “Dichterbij 1980 kunnen we niet komen met Doug aan de sounddesk, Dennis in ons midden als muzikale spil en de verhalen van Loopy als kers op de taart” aldus Joey Bruers, de bandleider van Maiden uniteD.

Maak je op voor een show met vele muzikale hoogtepunten, Engelse humor en altijd een beetje chaos zoals we dat van Maiden uniteD gewend zijn! 

Deze voorstelling heeft een pauze.

Maiden uniteD, Wasted Years, Live @ Koninklijk Theater Carre, Amsterdam 27-01-2018