Eric Vloeimans - Wild Port of Europe

Eric Vloeimans

Wild Port of Europe

20:30 / Concertzaal / Muziek

Eric Vloeimans werd uitgenodigd de muziek te maken voor het vervolg van Mark Verkerks documentaire De nieuwe wildernis (2013). De nieuwe film, Wild Port of Europe, gaat over dieren die leven in de Rotterdamse haven. De opdracht om het in het kleine te zoeken, met alle aandacht gericht op de dieren, bleek Vloeimans op het lijf geschreven. In de alleskunners Jörg Brinkmann en Dirk-Peter Kölsch vond hij de perfecte kompanen om zijn muziek vorm te geven. 

In dit nieuwe programma nemen filmbeelden en muziek je mee naar de haven van Rotterdam. In Wild Port of Europe, die voorjaar 2022 wordt uitgebracht, ondersteunt de muziek de beelden, maar mag die daarnaast ook ten volle excelleren. Sfeervolle havenbeelden en pakkende melodieën bij de dieren. Muziek met vele gezichten, zoals we die van Vloeimans kennen. Denk aan een nest baby-egeltjes, een torenvalk op zoek naar voedsel, de trek van de rugstreeppad, de bunzing op jacht naar een konijn – om slechts een paar voorbeelden te noemen. Verwacht een volledig concert, waarbij de filmbeelden ondersteunend werken.

 • trompet/electronica Eric Vloeimans cello/electronica Jörg Brinkmann slagwerk/percussie Dirk-Peter Kölsch gitaar Mark Tuinstra

  Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

  Jazzflits
  Sommige thema’s zijn zo mooi dat je zou wensen dat ze langer dan een halve minuut duren
  Jazzflits
  De muziek is los van de beelden van grote schoonheid
  Trailer theatertour Eric Vloeimans - Wild Port of Europe 2022 - 2023