100.000 tickets verkocht

Roué Verveer in onze schouwburg, sep 2022. Door: Jostijn Ligtvoet Fotografie

100.000 tickets verkocht bij Schouwburg Concertzaal Tilburg

“Het bruist weer in onze zalen”

“We zouden het gelukkig haast bijna vergeten, maar ook dit jaar zijn we nog een aantal weken dicht geweest. We gingen eind januari weer van start met cabaretier Kasper van der Laan. Vervolgens Swan Lakes van zo’n groot internationaal dansgezelschap als Gauthier Dance, alles op 1,5 meter. Ja, wat fijn dat we van al die beperkingen af zijn!” Aan het woord is Rob van Steen, directeur van Schouwburg Concertzaal Tilburg. Zo aan het eind van het jaar blikken we terug op 2022 en kijken we vooruit naar het nieuwe jaar.

Wat waren de hoogtepunten dit jaar? Rob van Steen: “We vierden het jubileum van onze concertzaal, die 25 jaar bestond. We trokken daarvoor in het voorjaar met de Classic Express de Tilburgse wijken in en brachten zo live klassieke muziek naar honderden Tilburgers, volwassenen en kinderen. En ontvingen ze vervolgens bij een gratis concert in de concertzaal. Maar ook precies deze week valt er iets te vieren: we verkochten het 100.000 ste ticket voor dit seizoen. Dat is een mooie mijlpaal na die moeilijke jaren. We zijn blij dat onze gasten terug zijn, dat ze zin hebben in een avondje uit.”

Levendig
Voor de voorstellingen in de feestmaand blijkt de belangstelling groot. Van Steen: ”We hebben een traditioneel kerstaanbod met vele kerstconcerten, de top 2000 live en Het Zwanenmeer. De grote musical The Prom staat meerdere dagen op de planken en we besluiten de maand met Snert, een jeugdtheaterfestival, de opvolger van Spruit. Het bruist weer in onze zalen. Het is heel fijn om te zien, al die levendigheid.”

Toegankelijke jongerenprijzen
Met vertrouwen het nieuwe jaar in? Van Steen: Zeker, maar er zijn ook uitdagingen, nu met de oorlog in Oekraïne en de hoge gasprijzen. We proberen theaterbezoek toegankelijk te houden. Zo hebben we voor vrijwel alle voorstellingen een jongerenprijs van € 12,50 voor iedereen t/m 26 jaar. En er is soms aanbod zoals op 30 december met Casual Classics: een klassiek concert van een uur voor slechts € 3.

Het Wonderjong
Wat mogen we niet missen in het nieuwe jaar? Rob van Steen: ”Nou dan denk ik meteen aan Wolfgang het Wonderjong door Theater Oostpool. Een voorstelling voor de hele familie van Pieter Kramer, die vroeger familievoorstellingen voor het RO Theater maakte. Dat wordt echt heel erg leuk. En ook hier geldt de jongerenprijs van € 12,50. Zelf kijk ik uit naar het Breder dan Klassiek Nieuwjaarsconcert van Amsterdam Sinfonietta & Rufus Wainwright, dat is ook echt een aanrader. Vervolgens Carnaval, we willen weer een belangrijke plek innemen in Tilburg. We starten op de vrijdag voor de senioren. En in het weekend zijn we de residentie voor ‘dakloze carnavalsverenigingen’, die verenigingen die niet verbonden zijn aan een vaste stek. We sluiten ons seizoen af met de musical Grease, 10 dagen lang tijdens de Tilburgse kermis. Maar voor het zover is, staat er nog heel wat moois op onze podia.”

Uit een interview voor Stadsnieuws Tilburg

Nieuwsgierig naar het programma? Kijk hier.