Jouw land, Jouw taal, Mijn Nederlandse verhaal

Wat betekent het om als persoon van kleur te leven in een land met overwegend witte mensen? Wat maak je mee en waar loop je tegenaan? In Jouw land, Jouw taal, Mijn Nederlandse verhaal wandel je mee in de schoenen van iemand van kleur en word je uitgedaagd na te denken over de wortels van discriminatie. Deze voorstelling zou plaatsvinden op zondag 28 maart in de studio van Theaters Tilburg. Vanwege de coronamaatregelen kan de voorstelling niet met publiek plaatsvinden. We maken nog bekend wanneer de registratie uitgezonden wordt. 

Mazen Ibrahim, student docerend theatermaker aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, is de maker van Jouw land, Jouw taal, Mijn Nederlandse verhaal. Hij vertelt hierover: “Sinds mijn 17de woon ik in landen met een overwegend witte bevolking. Ik kom uit Syrië, waar ik getuige was van de oorlog. Hierdoor ben ik bekend met het gewelddadige karakter van haat. Dit gaf me inzichten, maar ook een sterke motivatie om dit probleem aan te pakken. Aan de hand van mijn persoonlijke ervaring en op basis van verhalen van verschillende mensen van kleur in Nederland maakte ik deze voorstelling. Niet iedereen beseft het, maar discriminatie leeft ook in de Nederlandse samenleving.”

concept & regie: Mazen Ibrahim | spel: Björn van Duren, Nawaf Al-Yami, Caesár van Daal, Mazen Ibrahim

Jouw land, Jouw taal, Mijn Nederlandse verhaal wordt mede mogelijk gemaakt door T*Agency, de jongeren community verbonden aan Theaters Tilburg.