Kunstenaar Atilla de Hun neemt intrek in Theaters Tilburg

Stadskunstenaar Atilla de Hun is in de Jacques de Leeuwzaal getrokken
Stadskunstenaar Atilla de Hun is in de Jacques de Leeuwzaal getrokken

foto: Simone Michielsen

Theaters hebben de deuren gesloten. Toch brandt er licht boven de entree van Theaters Tilburg. Stadskunstenaar Atilla de Hun is in de Jacques de Leeuwzaal getrokken. Hij gaat hier de komende weken hard aan het werk om 50 helden portretten te realiseren voor de Heldenketting van Tilburg.

De Heldenketting is een project van Het Zuidelijk Toneel. Het gezelschap gaat dit jaar aan de slag met het thema Helden. Een belangrijk onderdeel zijn de helden die niet meteen zichtbaar zijn. Bijvoorbeeld De Onofficiƫle Nachtburgemeester, de Zorg-held, de Vliegensvlugge Vakkenvuller, De Armoede Aanvaller en meer van dit soort helden van de stad. Het Zuidelijk Toneel ging naar ze op zoek en vroeg hen Wie is jouw held? Resulterend in een ketting van 50 helden.

Om de helden een podium te geven werken we samen met Het Zuidelijk Toneel. Wij stellen behalve het atelier voor het maken van de werken, ook het gebouw ter beschikking, waar de verschillende helden in beeld en vorm worden geĆ«xposeerd.

Een tipje van de sluier? Onder anderen Ivo Barac (De Gastronomische Goedzak), Joys van Lieshout (De Buitengewone Buurtwerker), Arnold Antonius (De Rijdende Rechter), Rob Verbunt (De Super(bar)man) zullen worden vereeuwigd in Theaters Tilburg. De werken zijn vanaf maart te bezichtigen.

Atilla aan het werk
Atilla aan het werk