Nieuw theater- & concertseizoen 2022/2023 staat online

Theater. Mooier met jou
Theater. Mooier met jou (Op de tandem: Jochen Otten)

Na ruim twee jaar kondigen we een volledig nieuw theater- en concertseizoen aan met zo’n 350 voorstellingen en concerten die gaan plaatsvinden vanaf september 2022. Het programma is vanaf 12 mei op deze website te bekijken. De ticketverkoop hiervoor gaat van start op zaterdag 28 mei om 12:00 uur. Voor ambassadeurs van Schouwburg Concertzaal Tilburg start de verkoop op 21 mei om 12:00 uur.

Mooier met jou
Nu de maatregelen van de afgelopen jaren zijn opgeheven, hopen we een volledig seizoen te kunnen draaien, zonder annuleringen en verplaatsingen. En mét de artiesten en het publiek. Directeur Rob van Steen: “We zijn heel blij dat er weer volop leven in de gebouwen is, dat er applaus klinkt, dat we artiesten en gasten kunnen ontvangen. Dat we weer die ontmoetingsplek kunnen zijn, want samen is het beter. De campagne die we voeren heet dan ook ‘Theater. Mooier met jou.’ Met ons programma, dat dit seizoen weer veel grote namen bevat, hopen we een groot en divers publiek aan te spreken.”

Een greep uit het aanbod
Het aanbod is zoals vanouds gevarieerd met vaste gezelschappen als Het Zuidelijk Toneel, Kamerata Zuid en vele andere bekende gezichten. Met name het genre cabaret & comedy is goed vertegenwoordigd met namen als Youp van ’t Hek, Theo Maassen, Daniël Arends, Claudia de Breij, Henry van Loon, Rundfunk, Patrick Laureij en Bert Visscher. Ook hebben we groot ingezet op jeugd-& familievoorstellingen met een verrassend aanbod voor alle leeftijden. Op klassiek gebied kunnen we naast de vaste orkesten en koren onder anderen Lucas & Arthur Jussen, Lavinia Meijer en Tania Kross verwachten. Theaterconcerten zijn er van onder andere The Analogues, Maaike Ouboter, Ilse Delange, Jan Smit en Waylon. Ook het grote jazz, soul en funk festival Better Get Hit keert terug. Internationale gezelschappen die Tilburg aan doen zijn onder andere de dansgezelschappen Peeping Tom en Momix en op muziekgebied onder andere het Wiener Mozart Trio, Mnozil Brass, Voces 8 en Ladysmith Black Mambazo. Op deze website zijn de voorstellingen zowel chronologisch als op genre terug te vinden. Uitzondering is het Nederlands Dans Theater dat vanaf 17 mei op deze website wordt aangekondigd.

Inspiratiemagazine 2022/2023
Naast de online aankondiging van het programma verschijnt er een inspiratiemagazine vol tips, favorieten en interviews. Ben je de afgelopen seizoen regelmatig bij ons te gast geweest? Dan is de kans groot dat deze rond 17 mei op de deurmat valt. Heb je hem niet ontvangen, dan is het magazine vanaf 17 mei af te halen bij onze ticketservice.

Start kaartverkoop
De ticketverkoop start op zaterdag 28 mei om 12:00 uur. Voor ambassadeurs van Schouwburg Concertzaal Tilburg start de verkoop op 21 mei om 12:00 uur. Bestellen van tickets kan online, aan de balie of telefonisch via 013 543 22 20.