Theaters Tilburg en Vier het Leven starten samenwerking

Vanaf seizoen 18/19 is het voor ouderen uit Tilburg en omgeving mogelijk om via Stichting Vier het Leven een voorstelling of concert in Theaters Tilburg te bezoeken. Vier het Leven koppelt onder het motto ‘Samen uit, samen genieten’  vrijwilligers aan ouderen om hen persoonlijk te begeleiden. De eerste voorstelling in het aanbod van Vier het Leven is het theaterconcert van Jan Smit op 17 oktober.

Het doel van Stichting Vier het Leven is om een theaterbezoek weer mogelijk te maken voor ouderen die het niet meer zelfstandig kunnen ondernemen of niet meer alleen op pad willen gaan. Per theatermiddag of -avond begeleidt een vrijwilliger maximaal 3 ouderen naar Theaters Tilburg, waardoor er nieuwe ontmoetingen ontstaan tussen ouderen onderling en tussen de ouderen en vrijwilligers. Gasten worden persoonlijk opgehaald en weer veilig thuisgebracht door een vrijwilliger. Daarnaast zijn de begeleiding, entree, consumpties en het vervoer allemaal inbegrepen. De vrijwilligers bieden zo de ondersteunende arm en individuele aandacht die nodig is om samen onbezorgd te kunnen genieten.

Meer informatie over de stichting, het programma of hoe vrijwilliger te worden? Kijk dan op de website van Vier het Leven: www.4hetleven.nl