Theaters Tilburg lanceert jongerenplatform T*Agency

T*Agency oprichters Rozemarijn Romeijn en Tyrone Tjon A Loi
T*Agency oprichters Rozemarijn Romeijn en Tyrone Tjon A Loi

foto: Suzanne Waijers

Theaters Tilburg lanceert nieuw jongerenplatform T*Agency
“Juist in deze tijd investeren in de toekomst van het theater”

Nadat Theaters Tilburg enkele jaren met een aantal jonge creatieven heeft samengewerkt bij het ontwikkelen van speciale evenementen voor en door young professionals, is de tijd daar om deze samenwerking te bestendigen en verder vorm te geven. Met het oprichten van T*Agency benadrukken we het belang van het investeren in de toekomst van de theater- en evenementenwereld onder andere door ruimte te bieden aan de ideeën van de jongeren zelf. Het eerste evenement onder de naam T*Agency is de (online) Club Meeting op 10 november.

De community T*Agency biedt enerzijds hulp aan jonge makers en creatievelingen van ca. 18 tot 30 jaar die vanuit hun eigen idee evenementen willen organiseren. Bijvoorbeeld bij de organisatie, productie, marketing en realisatie van een evenement en door het bieden van masterclasses. Anderzijds is T*Agency een ontmoetingsplek voor open minded young professionals die niet zelf een evenement organiseren, maar wel betrokken willen zijn bij de community en de evenementen en clubavonden. Tot slot vormt een aantal jongeren, verbonden aan T*Agency, een klankbord voor het theater. Zij geven gevraagd en ongevraagd advies over plannen en aanbod van Theaters Tilburg en denken mee over programma’s, evenementen en actuele en maatschappelijke onderwerpen.

Evenementen: van talkshows tot game avonden
Een voorbeeld van de evenementen van T*Agency is Goldfished Invites: dit zijn theateravonden/talkshows waarin bedenker Tyrone Tjon A Loi gasten uitnodigt die met creëren bezig zijn. En dat in brede zin: van graffiti en tattoos tot muziek, fashion en design. Een andere avond is Ninja Patrol, avonden waarin gamen, films en series centraal staan. Ook een door jongeren georganiseerde singer-songwriters avond en de voorstelling Sestra van de jonge dansmaker Kevin Joosten maken deel uit van de evenementen, toen nog onder de naam MeeMaakPodium. De verdere invulling van het programma is nog open voor nieuwe initiatieven. T*Agency heeft ruimte voor twee evenementen per maand in Theaters Tilburg en roept jongeren met ideeën op zich te melden via t-agency.nl.

Lef
Tyrone Tjon A Loi, bedenker van onder andere Goldfished Invites, is aangesteld als Junior Producer voor T*Agency. Samen met Rozemarijn Romeijn van Theaters Tilburg en een aantal leden van T*Agency gaat hij de community verder vormgeven. Tyrone Tjon A Loi: ”Juist in deze tijd dat de theater- en evenementen branche het moeilijker heeft dan ooit tevoren, toont Theaters Tilburg lef door te kiezen voor investeren in de toekomst. Ik kijk uit naar alle nieuwe initiatieven en samenwerkingen. Het leggen van verbindingen met andere jonge creatieven en professionele netwerken is een belangrijk aspect van onze evenementen en de clubavonden. De ontmoetingsplek voor jongeren verdwijnt grotendeels in deze coronatijd. Juist nu is het belangrijk die ontmoetingsplek te kunnen bieden. Iedereen is welkom bij een van onze avonden en als je een idee hebt, laat het ons weten!”

Nieuwsgierig naar T*Agency? 
Ben jij of ken jij iemand van 18 tot 30 jaar die het leuk vindt betrokken te zijn bij T*Agency? Meld je aan via t-agency.nl of volg instagram.com/tagencytilburg, of facebook.com/TAgency


We are T*Agency
We are T*Agency

foto: Suzanne Wayers

We are T*Agency 
T*Agency is een open-minded, eigenwijze en betrokken community. Met een eigen kijk op cultuur, kunst en de wereld om ons heen. We creëren events die er toe doen, praten mee over wat belangrijk is en ontmoeten elkaar. We are involved. We are inspired. We are T*Agency.
check
t-agency.nl