Tyrone Tjon A Loi: “Zo tof dat Goldfished en Ninja Patrol hier hun plek hebben”

“Er zijn zoveel jonge creatieven in steden als Tilburg, Eindhoven en Den Bosch. We moeten zien te voorkomen dat ze allemaal naar de Randstad vertrekken” aldus Tyrone Tjon A Loi (25), oprichter van o.a. Goldfished en student International Lifestyle Studies in Tilburg. Ook Theaters Tilburg biedt graag plaats aan deze jonge creatievelingen en trekt daarin op met Tyrone.

“Ik was al op jonge leeftijd bezig met kunst, fashion en design, mede door mijn moeder, die een galerie had in Den Bosch. Het viel mij op dat veel leeftijdsgenoten daar niet zo mee in aanraking kwamen. Op mijn 18de richtte ik Goldfished op, toen nog vooral online, om mensen uit de creatieve hoek en geïnteresseerden te verbinden. Later werd dat ook offline, toen ik gevraagd werd om feestjes en avonden te organiseren. Zo ben ik steeds meer projecten en evenementen gaan maken. Eigenlijk vooral over de dingen die ik leuk vind en waarvoor ik mensen met elkaar in contact wil brengen.”

Goldfished Invites
“Voor Theaters Tilburg breng ik per seizoen drie avonden Goldfished Invites in de studio. Het zijn theateravonden/talkshows waarin we gasten uitnodigen die met creëren bezig zijn. En dat in brede zin: van graffiti en tattoos tot muziek, fashion en design. Zo hadden we onder anderen Dries Michels van Fiandries die heel succesvol is met zijn kunstwerkjes van chocola. Maar ook Joep van Gorp, de oprichter van doolhof/rooftopbar Doloris. En Studio Hagel, die internationaal succesvol zijn met hun sneakers. De avonden worden heel goed bezocht.”

Ninja Patrol
“Ook Ninja Patrol ontstond uit iets wat ik zelf leuk vind, namelijk gamen, films en series kijken. Dit zijn natuurlijk precies de dingen die je gewoon thuis kan doen, maar het leek mij zo leuk die mensen te verbinden en avonden te organiseren voor een soort geek-community. Ook de Ninja Patrol avonden zullen drie keer per seizoen gaan plaatsvinden in Theaters Tilburg.”

Curious
“En dan is er nog een project Curious, dat ook in Theaters Tilburg plaatsvindt en wordt georganiseerd door twee vrienden van mij: Eefke van de Wouw en Ruud van Oeveren. Hier gaan mensen in gesprek over verschijnselen van deze tijd zoals stress en burn-outs onder jongeren of online daten en relaties. Het is heel tof dat deze avonden hier een plaats hebben gekregen. Dat ging eigenlijk verrassend makkelijk, met een fijne begeleiding en voor mij de mogelijkheid om me steeds verder te ontwikkelen.”

De ticketverkoop voor de evenementen Goldfished Invites, Ninja Patrol en Curious wordt gedurende het seizoen bekend gemaakt.