Interview Jules van Iperen

Interview

Een eigen geluid

Interview met Thor van den Dool

Bij een nieuw Stadscafé, hoort ook een nieuw gezicht. Heel trots introduceert Schouwburg Concertzaal Tilburg Thor; bedrijfsleider en coördinator van het nieuwe horecaconcept.

Een eigen geluid

Hey Thor, hoe ben je bij Schouwburg Concertzaal Tilburg terechtgekomen?
“Ik studeerde aan De Rooi Pannen en kwam 1,5 jaar geleden werken bij Schouwburg Concertzaal Tilburg als horeca-coördinator. Nu ben ik medeverantwoordelijk voor de realisatie van het nieuwe Stadscafé, waar ik het kersverse concept ga doorvoeren en leiden. De functie kwam eigenlijk toevallig op mijn pad, maar ik was meteen verkocht. Ik hou ervan om iedereen blij te maken met eten, drinken en een fijne middag of avond. Hier bieden we het hele pakket, dus ik wist meteen ‘Dit gaan we rocken!’. De Schouwburg springt er voor mij uit vanwege het brede publiek; Tilburgers, studenten en gasten die voor opera of voor cabaret komen. Maar het neerzetten van een compleet nieuw concept; dát is natuurlijk de kers op de taart.”

Wat is je doel?
“Wat er voor mij uit moet springen, is de persoonlijke benadering. Het Stadscafé wordt een centraal punt in een heel groot gebouw, maar je moet altijd het gevoel hebben dat je er gezellig een borreltje kan komen doen. Daarnaast werken we met een heel breed assortiment; van speciaalbieren tot cocktails en dan ook nog met een nieuw terras erbij! Als nieuw Stadscafé dragen we bij aan grote evenementen. We zijn meer dan een kroeg of brasserie, je doet écht mee met de stad. Dat zorgt voor diversiteit en afwisseling.”

Wat ga je doen?
“Ik ga het horecaconcept neerzetten en uitdragen. Maar bovenal ga ik ervoor zorgen dat het Stadscafé een fijne plek wordt. Een plek die niet alleen Schouwburg Concertzaal Tilburg complementeert, maar ook een eigen geluid krijgt. En hopelijk een stempel zet op Tilburg en omstreken.”

‘DIT GAAN WE ROCKEN’

- Thor, bedrijfsleider en coördinator horeca

Hoe bereid je je daarop voor?
Thor lacht: “Ik ben vooral veel de deur uitgegaan en héél veel uit eten geweest! Ik ben overal geweest; van boscafé tot toprestaurant en alles daar tussenin. Daar lette ik op muziek, licht en geluid tot de kleding van het personeel, kwaliteit, reserveringen en digitale mogelijkheden. Wat past er bij het nieuwe Stadscafé? Wat er uitsprong, was een huiselijk gevoel. Ook comfortfood viel (letterlijk) erg in de smaak. We willen een plek zijn van zorgeloosheid; waar je snel en goed geholpen wordt en waar je glas nooit leeg is.”

Nodig je je vrienden ook uit in het nieuwe Stadscafé?
“Ik weet het wel zeker! Ook voor mijn vriendengroep is er meer dan genoeg te zien, proeven en beleven. Het moet óók de plek zijn waar je gezellig samen gaat zitten, bijvoorbeeld voordat je de stad in gaat. Een mooi opstapje voor een avond met een gouden randje. Juist de twijfelaars zou ik uitdagen om eens langs te komen!”

Hoe ziet het nieuwe team eruit?
“Dat is een groep mensen die het plezier in kleine dingen vindt, want iedere dag is anders. Al maken we voor één persoon het verschil, dan heb ik energie voor een week. Mijn collega's ademen gastvrijheid. Ik kijk enorm uit naar het moment dat ik de keuken uitloop, mijn handen op mijn heupen kan zetten en met een enorme glimlach kan rondkijken. Dat alles loopt en dat iedereen blij is. Dat je met trots ziet wat je met het team hebt neergezet. Tót het belletje van de keuken weer klinkt!”

Boove & Benee - Schouwburg Concertzaal Tilburg