Nieuws Jules van Iperen

Nieuws

Schouwburg Concertzaal Tilburg vanaf september dagelijks geopend van vroeg tot laat

In het weekend van 13, 14 en 15 september opent Schouwburg Concertzaal Tilburg niet alleen het nieuwe theaterseizoen, maar presenteert zij ook haar nieuwe dagfunctie Boove & Benee. Een laagdrempelig en gezellig stadscafé met omvangrijk terras op de begane grond en een inspirerende en lichte ruimte om te studeren en werken op de bovenverdieping. Het monumentale gebouw aan het nieuwe Stadsforum is vanaf dan iedere dag geopend van vroeg tot laat voor zowel theater- en concertbezoekers als voor studenten, winkelend publiek, dagjesmensen en eenieder die op zoek is naar een fijne plek voor koffie, lunch, werken, studeren, gezellig borrelen of een lekker hapje eten

‘De ontwikkeling van het Stadsforum voor onze deur, heeft de realisatie van onze droom versneld’, vertelt Rob van Steen, directeur van Schouwburg Concertzaal Tilburg. ‘Al langer zijn we van mening dat ons publieke gebouw niet enkel open moet zijn voor voorstellingen en concerten, maar dat er 365 dagen per jaar reuring moet zijn. Het theater is een inspirerende omgeving, waar we alle Tilburgers willen ontmoeten. Of je nu wel of niet voor een cultureel evenement komt. Bovendien, de huidige garderobefoyer boven heeft een prachtig uitzicht op het nieuwe Stadsforum, maar overdag gebeurt daar te weinig. We transformeren die ruimte tot een lichte en fijne ruimte om te werken of studeren. We nodigen studenten, thuiswerkers die het in huis te stil vinden, maar ook zelfstandigen en medewerkers van bedrijven uit de buurt van harte uit daar overdag gebruik van te maken. Door onze deuren dagelijks te openen willen we, net als de LocHal, een openbare plek zijn in het centrum waar iedere dag iets te beleven is en waar je de hele dag welkom bent.’

Lokaal verbonden
De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. Het ontwerp voor de twee verdiepingen met eigen functies is in handen van de Tilburgse interieurarchitect Nicole van Beers in samenspraak met DAT Architecten. Bij het ontwerp zijn de karakteristieke architectuur van het gebouw, het creëren van ontmoetingen én de verschillende dag- en avondfuncties leidend. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en er is ruimte voor veel groen. Bij Stadscafé Benee is muziek de rode draad. In het decor zijn elpees verwerkt en in de bar zijn twee draaitafels ontworpen. Met het Tilburgse kunstplatform Park wordt invulling gegeven aan beeldende kunst bij Boove & Benee. In het nieuwe theaterseizoen presenteert Schouwburg Concertzaal Tilburg bovendien meer culturele dagactiviteiten die bijdragen aan de levendigheid bij Boove & Benee.

Duurzaam met een twist
Benee bestaat straks uit de centrale ontvangsthal met een grote leestafel, het stadscafé en het hele jaar door een aantrekkelijk terras. Het publiek is welkom voor koffie met lekkers, de lunch, bourgondische borrel of een gezellig hapje eten. Op de kaart vindt men straks ‘klassiekers met een twist’. ‘We presenteren all day comfort food, duurzaam en lokaal geproduceerd, toegankelijk en we durven te zeggen voor elk wat wils. Daarnaast hebben we een uitgebreide bier- en wijnselectie en bijpassende borrelbites. Speciaal voor theater- en concertbezoekers is er uiteraard de mogelijk om gezellig aan te schuiven voor aanvang, maar je bent ook van harte welkom als je niet voor een voorstelling komt’. Bezoekers die Boove werken of studeren kunnen middels een QR-code bestellen, al is dat niet verplicht.

Openingsweekend 13, 14, 15 september
De nieuwe dagfunctie Boove & Benee wordt feestelijk geopend in het weekend van 13, 14 en 15 september met tal van activiteiten. Met gratis rondleidingen voor en achter de schermen sluit Schouwburg Concertzaal Tilburg aan bij Open Monumentendag, illusionist Hans Klok strijkt dat weekend neer in de Schouwburg en speciaal voor de opening slaan huisorkest Kamerata Zuid en Di-rect-frontman Marcel Veenendaal de handen ineen voor een uniek concert. Het volledige programma van het openingsweekend met gratis en betaalde activiteiten – binnen en buiten - wordt binnenkort bekend gemaakt op de website van Schouwburg Concertzaal Tilburg.