Nieuws Jules van Iperen

Nieuws

Van de grootste namen tot unieke shows: een nieuw theater-, muziek- en cabaret-seizoen bij Schouwburg Concertzaal Tilburg

Van Jan Jaap van der Wal tot Marcel Veenendaal. Van Henry van Loon tot showworstelen. Van Hans Klok tot Supergaande. Van Elisabeth tot Shrek. Van De Gorgels tot Kluun. En van Rundfunk tot Prins S en de Geit... In het nieuwe theaterseizoen '24-'25 is er bij Schouwburg Concertzaal Tilburg meer dan genoeg theater, muziek, toneel en cabaret om uit te kiezen! Het programma staat nu online, tickets koop je vanaf 7 juni.

Niemand minder dan The Worlds Fastest Illusionist Hans Klok en Di-rect frontman Marcel Veenendaal openen het Tilburgse theaterseizoen '24-'25 op 13, 14 en 15 september. Zij zetten alvast de toon voor een uniek programma en een seizoen dat bol staat van de onverwachte ontmoetingen. Zo staan er niet alleen toneel-, ballet en muziekklassiekers op het programma, maar bijvoorbeeld ook show-worstelen, een kinderopera, kenniscolleges én komen er YouTube-sterren naar het theater. Extra leuk: vanaf het openingsweekend in september opent ook gloednieuw horecaconcept 'Boove & Benee’, een inspirerende ruimte om in te lunchen, borrelen, eten, werken én studeren.

Van klassieker tot kindervoorstelling
Liefhebbers van het klassieke repertoire zitten komend seizoen vanzelfsprekend op de eerste rang, bijvoorbeeld met beroemde toneelbewerkingen als De Jaren en Madame Butterfly. Ook concertgangers worden verwend met nieuwjaarsconcerten, de Matthäus Passion of La Traviata. Daarnaast staan er prachtige familievoorstellingen op de agenda, waaronder Shrek de Musical, De Kleine Zeemeermin, De Gorgels of bijvoorbeeld de première van ‘Een nacht in de Efteling’! Aan de Next Generation is zeker gedacht; van het mythologisch worsteltheater Ragnarok en een voorstelling over gabbers, tot een speciale bewerking van Romeo & Julia en een bezoek van Mo Bicep of Borrelnootjez. Kortom: het theaterprogramma '24-'25 is veelzijdiger dan ooit!

Grote namen, publieksfavorieten & premières
Het is duidelijk: er mag dus geëxperimenteerd worden bij Schouwburg Concertzaal Tilburg. Maar ook gevestigde namen keren enorm graag naar het Tilburgse theater terug! Zo is het musical-aanbod weer groots als vanouds, met sterren als Buddy Vedder in Saturday Night Fever en met musical-grootheid Pia Douwes in Elisabeth de Musical. Tilburg mag zich nog altijd Dansstad noemen wanneer publiekslieveling ISH Dance Collective en Scapino Ballet terugkeren. En of er ook nog gelachen kan worden in de Schouwburg? Met namen als Christel de Laat, Jan Jaap van der Wal, Claudia de Breij, Pieter Derks, Daniël Arends, Jawad es Soufi, Tineke Schouten en Henry van Loon moet dat helemaal goedkomen.

Programma & Tickets
Het volledige programma met de mooiste, leukste, meest wervelende voorstellingen in het nieuwe seizoen '24-'25 vind je nu op schouwburgconcertzaaltilburg.nl. Online selecteer en bewaar je makkelijk je favoriete voorstellingen. Vanaf 7 juni 2024 om 12:00 uur is het mogelijk om tickets te bestellen voor alle (familie)shows en voorstellingen in het nieuwe theaterseizoen. Wil je zeker zijn van tickets? Of kies je voor de beste plaatsen? Word dan ambassadeur; dan bestel je al vanaf 4 juni 16:00u je tickets, tijdens de exclusieve voorverkoop.