Het Achtste Leven - Theater Oostpool

Theater Oostpool

Het Achtste Leven (voor Brilka)

18:30 - 22:30 / Schouwburg / Toneel

Met Het Achtste Leven (voor Brilka) brengt regisseur Nina Spijkers de theaterbewerking van de gelijknamige roman van de Georgische schrijfster Nino Haratischwili. Een monumentaal familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu.

Dit verhaal, over acht levens uit één Georgische familie, begint in een kleine stad tussen Georgië en Azerbeidzjan, waar een ambitieuze chocoladefabrikant zijn dochters grootbrengt.Zijn verrukkelijke chocoladedrank brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig gevaar.

Nitsa, de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocoladefabrikant, woont generaties later in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie. Een geschiedenis die onlosmakelijk samenvalt met die van de ‘rode’ twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie en het wegvallen van het IJzeren Gordijn.

  • naar de roman van Nino Haratischwili tekst Emilia Linda Heinrich, Julia Lochte en Jette Steckel regie Nina Spijkers regieassistent Emilie Pos spel en muziek Marie Louise Stheins, Selin Akkulak, Liz Snoijink, Démira Jansen, Michael Muller, Sharlee
    Daantje, Sharon Harman, Eeke Boonstra, Bram van der Heiden, Linde van den Heuvel, Rabbi Jallo
  • adviesleeftijd 16 jaar en ouder

    Deze voorstelling heeft een pauze.