Mathaüs Passion

Nederlandse Bachvereniging

Matthäus-Passion

19:30 / Concertzaal / Klassieke muziek

Ruim 100 jaar voert de Nederlandse Bachvereniging elk jaar de Matthäus-Passion uit. Ook in onze concertzaal staat het meesterwerk ieder jaar opnieuw weer op het programma. Dit jaar laat gastdirigent Johanna Soller haar artistieke visie op dit monumentale werk horen.

In deze tijd van het jaar klinkt op veel plaatsen Bachs onvolprezen Matthäus-Passion: het lijden en sterven van Jezus, gebaseerd op het verhaal van zijn leerling Mattëus. Een compositie die telkens opnieuw tot het hart spreekt, van het overrompelende begin tot het berustende slotkoor. 

Deze keer staat de getalenteerde Duitse dirigente Johanna Soller op de bok. Zij ziet Bachs meesterwerk niet alleen als een historische vertelling. “De koralen en aria’s staan op een bepaalde manier ook los van het Bijbelse passieverhaal, ze spreken ons aan en zijn heel relevant en actueel. De inhoud is indringend en persoonlijk en daarmee hoop ik iedereen te raken.”

  • programma J.S. Bach Matthäus-Passion, BWV 244
  • dirigent Johanna Soller evangelist Thomas Hobbs sopraan Isabel Schicketanz sopraan Myriam Arbouz alt Alex Potter alt Marine Fribourg tenor Raphael Höhn tenor Guy Cutting bas Felix Schwandtke bas  Drew Santini, m.m.v. Kampen Boys Choir & musici van de Nederlandse Bachvereniging


Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.