Huis & stadsgezelschappen Jostijn Ligtvoet

Huis & stadsgezelschappen

Samen met culturele partners en de stad Tilburg investeren we in zowel jong als gevestigd talent in de stad en de regio.

Huis & stadsgezelschappen Jostijn Ligtvoet

In huis | Kamerata Zuid

Strijk- en thuisorkest Kamerata Zuid werd in 2016 opgericht door Frank Adams en is inmiddels een uniek ensemble, dat de harten van muziekliefhebbers over de hele wereld verovert. Met haar vernieuwende energie en verfijnde techniek vestigde Kamerata Zuid zich snel als een van de meest dynamische en innoverende ensembles van Nederland.

Klassieke- en actuele muziek presenteren in een nieuwe setting en zo nóg meer mensen in verbinding brengen met klassieke muziek: dát is de missie van Kamerata Zuid. En dat doen ze vanuit hun vaste thuishonk: Schouwburg Concertzaal Tilburg.

Check de website van Kamerata Zuid
In huis | Kamerata Zuid Jostijn Ligtvoet Jostijn Ligtvoet

In huis | WArd/waRD

In 2024 streek WArd/waRD – Ann van den Broek neer in Schouwburg Concertzaal Tilburg. De komst van het voorheen in Rotterdam gevestigde dansgezelschap onderstreept onze liefde voor en de veelzijdigheid van de dansprogrammering in Tilburg.

Check de website van WArd/waRD
In huis | WArd/waRD Rio Staelens Rio Staelens

In de stad | Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk is hét gezelschap van het zuiden, stevig geworteld in thuisstad Tilburg. Vanaf 2025 vaart het gezelschap een frisse nieuwe koers met Sarah Moeremans als eerste vrouwelijke artistiek directeur én vast ensemble van zes opwindende spelers.

Samen met deze zes paradepaardjes, een aantal getalenteerde makers en inspirerende partners bestormt het gezelschap de grote en kleine zalen van theaters en festivals in heel Nederland en Vlaanderen. Onder de noemer ‘What the F?!’ staan Fun, Fiction en Futureproof centraal in de artistieke koers en dus in voorstellingen die een brede laag van de mensheid aanspreken. Iedereen is van harte welkom en zal opgewonden door nieuwe ideeën, een gevoel van saamhorigheid en humor de zalen weer verlaten.

Check de website van Het Zuidelijk Toneel
In de stad | Het Zuidelijk Toneel Sofie Knijff Sofie Knijff

Partner | Koninklijke Souvenir Kamermuziek

De kamermuziekserie van ‘Koninklijke Liedertafel Souvenir des Montagnards’ behoort tot de absolute top van Nederland. We zijn er trots op dat de programma’s van Koninklijke Souvenir – opgericht in 1845 – sinds 2011 te zien en horen zijn in de Concertzaal. In de intieme sfeer van de zaal ligt de focus volledig op de nationale en internationale musici. Onder het genot van een drankje wordt er na de concerten door publiek – en vaak ook artiesten – enthousiast nagepraat over de muzikale beleving.

Check de website van Koninklijke Souvenir Kamermuziek
Partner | Koninklijke Souvenir Kamermuziek Jostijn Ligtvoet Jostijn Ligtvoet

Binnenkort

 • za 14 sep

  20:30

  za 14 sep 2024

  20:30

  za 14 sep

  20:30

 • Julien Libeer

  Kamermuziek Souvenir

  klassieke muziek

  wo 02 okt

  20:00

  wo 02 okt 2024

  20:00

  wo 02 okt

  20:00

 • Fazil Say

  Kamermuziek Souvenir

  klassieke muziek

  do 24 okt

  20:00

  do 24 okt 2024

  20:00

  do 24 okt

  20:00