Club Guy & Roni

Freedom

20:15 / Schouwburg

In de dansvoorstelling Freedom gaat Club Guy & Roni samen met Slagwerk Den Haag op zoek naar een van de belangrijkste waarden van ons menselijk bestaan: leven in vrijheid. Een principe waar overal ter wereld bloedige oorlogen over zijn gevoerd en nog worden gevoerd. Hier in het westen geloven we dat vrijheid gratis is, en wordt het vaak alleen opgemerkt als het ontbreekt. Maar de vraag blijft: wie sluiten we op om onze perfect vrije samenleving overeind te houden? Wie betaalt de prijs voor onze vrijheid? Wie ontzeggen we hun bewegingsvrijheid, zodat wij ons veilig kunnen bewegen?

Als inspiratie gebruikt het gezelschap het verhaal van Mohamedou Ould Slahi. Sinds 2002 zit Mohamedou  vast in Guantánamo Bay op Cuba. In al die jaren is hij nooit van een misdaad beschuldigd door de Verenigde Staten. In zijn boek The Guantanamo Diaries vertelt hij het gruwelijke, Kafkaëske verhaal van zijn strijd voor vrijheid. Ould Slahi pleit als schrijver voor een wereld waarin vrijheid een aangeboren recht is en vergeving een kernwaarde. Mouhamedou schrijft de originele tekst voor de voorstelling, als ‘writer in residence’ bij NITE en De Balie. Een bijzonder indrukwekkende voorstelling!

  • tekst Mouhamedou Ould Slahi choreografie Roni Haver regie Guy Weizman dansers Camilo Chapela, Angela Herenda, Harold Luya, Jesula Toussaint Visser e.a. componist Hugo Morales Murguía muziek Slagwerg Den Haag in samenwerking met De Balie

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag - Freedom trailer