Scapino Ballet Rotterdam

Casablanca

20:15 / Schouwburg

De film Casablanca, met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart in de hoofdrollen, geldt als een van de beste films ooit. Choreograaf Ed Wubbe gebruikt het verhaal van de Hollywoodklassieker uit 1942 als basis voor een dansvoorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld. 

In Casablanca smeedt Wubbe verschillende disciplines samen tot een zinderend geheel. Op een draaiend podium creëert hij met dans in verschillende stijlen, circuselementen en muziek een fantasievolle, theatrale wereld. Casablanca speelt zich af op een plek waar mensen, op de vlucht voor oorlog, wachten op een beter bestaan. Achter het romantische verhaal gaat een schemerwereld schuil waarin werkelijkheid en fantasie langs elkaar wrijven en waar grenzen tussen goed en kwaad vervagen. 

  • choreografie Ed Wubbe muziek filmsoundtrack & traditionele Marokkaanse muziek

  • Komt het zien! Deze voorstelling is ook toegankelijk voor gasten met een visuele beperking. Een blindentolk van Komt het Zien! verzorgt live audiodescriptie. Alleen blinden en slechtzienden kunnen dit horen via een draadloze koptelefoon. Vooraf geeft de blindentolk ook extra uitleg over het decor en de kostuums en is er een meet & feel inleiding. Hierover volgt nog bericht in een servicemail.
    Reserveren: Heb je een visuele beperking, kies in het bestelproces voor de tickets waar 'met blindentolk' bij staat. Heb je vragen, bestel je liever telefonisch of kom je met een blindengeleidehond? Neem contact op met onze Ticketservice via 013 543 22 20.


Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Randprogramma

Inleiding
om 19:15 uur. Gratis toegang, wel graag reserveren.
Officiële trailer Casablanca van Scapino Ballet Rotterdam
Musicalnieuws
Scapino heeft met Casablanca wederom een prachtige voorstelling neergezet om met dans iets teweeg te brengen.
Trouw
As Time Goes By is een muzikaal motief voor liefdesduetten die verder niets nodig hebben dan pure dans.