Nasrdin Dchar

Familiekroniek: Oumi, DAD & JA

15:00 - 20:00 / Schouwburg

Nasrdin vertelt op ontwapenende manier over de belangrijkste mensen in zijn leven: zijn moeder, zijn vader en zijn vrouw. Hij neemt het publiek mee in zijn leven; zijn zoektocht als zoon van Marokkaanse ouders in Nederland, zíjn land. Deze familiekroniek is een driedelige voorstelling over loyaliteit, over je plek vinden en natuurlijk over de liefde. Drie intieme verhalen, eerlijk en met humor gebracht.

In Oumi (vertaald: mijn moeder) speelt Nasrdin zijn moeder en mét haar een hele generatie Marokkaanse vrouwen. In DAD (vertaald: vader) speelt Nasrdin zijn vader, en gaat de dialoog met hem aan. Daarnaast staat hij stil bij zijn eigen vaderschap. Een voorstelling over generaties en over emigratie. Over toen, nu en straks. In JA, het laatste deel van de familiekroniek, toont Nasrdin hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn. Hij vertelt het verhaal van de liefde tussen hem en zijn vrouw Amy. Een reis langs continenten en culturen, zijn eigen zoektocht naar volwassenheid en vooral naar de liefde en de verbinding. 

De drie voorstellingen zijn achtereenvolgend te zien op één dag. Deze avond wordt omlijst met hapjes en een maaltijd, verzorgd door Nadia Zerouali en de mama’s van de Couscousbar in Amsterdam. Zo wordt het een feest voor alle zintuigen. Of in de woorden van Nadia: “Zoals Nasrdins theatervoorstellingen je in je hart kunnen raken. Zo voedt onze couscous je ziel!”

Programma

15:00-16:00 uur Oumi
16:00-16:30 uur pauze
16:30-16:45 uur inloop
16:45-17:45 uur DAD
17:45-18:45 uur pauze
18:45-19:00 uur inloop
19:00-20:00 uur JA

  • tekst & spel Nasrdin Dchar tekst & regie Floris van Delft tekst Oumi Maria Goos

Deze voorstelling heeft een pauze.

NRC
Bij hem waan je je niet in de schouwburg, maar bijna aan tafel. Lees recensie
Scènes
Vijf uur is lang, maar met lekker Marokkaans eten en drinken in de pauzes en boeiende verhalen van een zeer innemende persoonlijkheid blijkt deze marathon allesbehalve een uitputtingsslag. Integendeel, het is een intiem samenzijn waar de tijd geen vat op lijkt te hebben. Lees recensie
Trouw (over JA)
Een belangrijke en heerlijke voorstelling.