Opera Zuid

Roméo et Juliette

20:15 - 22:40 / Schouwburg

Let op! Vanwege de op 26 november aangekondigde coronamaatregelen kan deze voorstelling niet doorgaan zoals gepland. We informeren hier tickethouders vanaf maandag 29 november persoonlijk over.

Als Romeo en Julia elkaar ontmoeten, is het liefde op het eerste gezicht. Maar hun rivaliserende families doen er alles aan om de twee uit elkaar te houden. Een strijd die de geliefden uiteindelijk de dood in jaagt. Charles Gounod baseerde zich voor zijn opera Roméo et Juliette op het populaire toneelstuk van Shakespeare.

Gounod, eveneens bekend van zijn opera Faust, laat de schoonheid en kwetsbaarheid van het jonge paar op indringende en intieme wijze horen. Hij richt zich met maar liefst vier verrukkelijke duetten op de persoonlijke gevoelens van de minnaars. Opera Zuid kiest met de succesvolle Zwitserse regisseur Julien Chavaz en de jonge Oostenrijkse dirigent Philipp Pointner opnieuw voor een frisse blik op een klassiek verhaal.

  •  regie Julien Chavaz orkest philharmonie zuidnederland met Anna Emelianova (Juliette), Peter Gijsbertsen (Roméo), Maria Warenberg (Stéphano), Raphaele Green (Gertrude), Erik Slik (Tybalt)
    Jacques de Faber (Benvolio), Edwin Fardini (Mercutio) e.a.
  • taal Frans gezongen, Nederlandse en Engelse boventiteling
  • let op In het tweede deel van de voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscopisch licht

Deze voorstelling heeft geen pauze.

NRC
De energie spat ervanaf (...) De cast, die uit opvallend veel Nederlanders bestaat, zingt ijzersterk.
de Volkskrant
De fabelachtige Emelianova (Juliette) zou iedere operaliefhebber live moeten horen.
Trailer Roméo et Juliette - Opera Zuid