Johannes Leertouwer & orkest

Messiah

19:30 / Concertzaal

Let op! Vanwege de op 26 november aangekondigde coronamaatregelen kan dit concert niet doorgaan zoals gepland. We informeren hier tickethouders vanaf maandag 29 november persoonlijk over.

In de dagen voor kerst voert dirigent Johannes Leertouwer met zijn koor en orkest al jaren de wereldberoemde Messiah (1742) van G.F. Händel uit. Wat de Matthäus-Passion is voor Pasen, is Messiah, met het befaamde Hallelujah, voor Kerstmis.

Leertouwer houdt wel van een uitdaging: deze keer dirigeert hij vanuit zijn positie als violist. Ook stelt hij het koor en de solisten op vóór het orkest. Dit brengt naar zijn overtuiging het verhaal van Messiah over hoop en verwachting, over het lijdensverhaal en de wederopstanding, en over de betekenis van een leven na de dood, nóg dichterbij voor het publiek. Met weergaloze soloaria’s en koordelen bieden vier solisten, een barokorkest en een koor met twaalf zangers troost, kracht en inspiratie aan het begin van de winter.

  • sopraan Stefanie True alt Daniël Elgersma tenor Adrian Fernandes bas Drew Santini koor & orkest o.l.v. dirigent Johannes Leertouwer

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Leidsch Dagblad
Leertouwer blinkt uit in originaliteit, energie en diepgang. Een Messiah die je bij de keel grijpt.