De Toneelmakerij & Silbersee

Hans en Griet (7+)

14:30 - 16:00 / Schouwburg

Let op! Vanwege de op 26 november aangekondigde coronamaatregelen kan deze voorstelling niet doorgaan zoals gepland. We onderzoeken of we aanpassingen kunnen doen om de verplichte 1,5 meter afstand te waarborgen. We informeren hier tickethouders vanaf maandag 29 november persoonlijk over.

Na het succes van De Toverfluit slaan de Toneelmakerij en Silbersee wederom de handen ineen voor magisch muziektheater voor de hele familie. Jong en oud geniet tijdens de donkere dagen samen van het spannende verhaal van Hans en Griet, de wereldberoemde kinderopera gebaseerd op het sprookje van de gebroeders Grimm.

Dit keer verdwalen Hans en Griet niet in het bos, maar zijn ze door hun ouders op straat gezet. Ze zwerven ’s nachts door de verlaten straten van de grote stad. Ze ontmoeten de optimistische MooiWeerWolf die nooit een vuiltje aan de lucht ziet. En de filosofische GroteStadsDuif met zijn tegenstrijdige adviezen. Gaan ze ooit terug naar hun ouders of rooien ze het liever zelf? Een bitterzoete mix van opera, spel, zang, hiphop en dans maken dit Grimmige sprookje tot een onvergetelijke ervaring voor de hele familie. Een spannend, grappig en ontroerend coming-of-age verhaal!

  • regie Paul Knieriem spel Laura Bohn, Jan-Paul Buijs, Yung-Tuan Ku, Arnout Lems, Genevieve Murphy, Nienke Nasserian, Carl Refos, Michaela Riener & Rop Verheijen compositie Engelbert Humperdinck, Genevieve Murphy libretto Jibbe Willems
  • Hans en Griet wordt gemaakt met financiële steun van De Versterking en Stichting Melanie.

Deze voorstelling heeft geen pauze.

Theaterkrant
Heel helder en vol geestige invallen, soms rauw en op het randje, soms heel poëtisch.
trailer Hans en Griet (7+) - de Toneelmakerij en Silbersee