Toneelgroep Maastricht

Een Meeuw

20:15 / Schouwburg

Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en regisseur Michel Sluysmans zetten hun samenwerking voort in een vernieuwde en sprankelende versie van een van de bekendste stukken uit de toneelliteratuur: Tsjechovs De Meeuw. Wendell Jaspers en Thijs Römer spelen de hoofdrollen in deze ernstige komedie over onvervulde verlangens, getroebleerde familiebanden, de immer doortikkende tijd en vooral... heel veel liefdesverdriet.

Een Meeuw speelt zich af in een theaterfamilie. Moeder Arkadina staat als actrice aan de top van haar roem, maar voelt de hete adem van de jongere generatie in haar nek. Ze heeft een relatie met de sterschrijver Trigorin, haar zoon Kostja droomt van een carrière als toneelschrijver, en zijn vriendinnetje Nina wil actrice worden. Alle personages hopen op een mooier leven. Vergeefs. Een Meeuw wordt een tragikomisch gevecht met de zinloosheid van het bestaan. Een feest van mislukkingen, bevolkt door personages die spijt hebben van het verleden, dromen van de toekomst, maar vergeten te leven in het nu. 

  • regie Michel Sluysmans tekst Ilja Leonard Pfeijffer spel Wendell Jaspers, Thijs Römer, Jouman Fattal, Tarik Moree, Esther Scheldwacht, Dries Vanhegen, Emma Buysse & Tim Helderman

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.