Animato Quartet

Dutch Classical Talent

20:30 - 22:00 / Studio

Let op! Vanwege de op 26 november aangekondigde coronamaatregelen kan dit concert niet doorgaan zoals gepland. We informeren hier tickethouders vanaf maandag 29 november persoonlijk over.

De Dutch Classical Talent Tour is een van de leukste series van de klassieke muziek. Voor de sympathieke toegangsprijs van € 5 ontmoet je de klassieke sterren van morgen. Eerdere laureaten zijn daarvan het bewijs zoals Tania Kross, Lavinia Meijer en Nora Fischer Deze avond is het podium in onze studio voor het Animato Quartet met een Frans/Russisch programma. De jury over het Animato Quartet: "Vier topspelers met een bruisende energie, ze pakken je in vanaf de eerste noot! Het kwartet staat in dienst van elkaar en de muziek en is de grote belofte van de Nederlandse strijkkwartetten."

Debussy maakte met het Strijkkwartet dat deze avond gespeeld wordt, korte metten met behoorlijk vastgeroeste structuren van het strijkkwartet. Hij schreef een werk vol exotische harmonieën en melodieën. Naast Tsjaikovski klinken ook Drie stukken voor strijkkwartet van Stravinsky, waarmee hij een brug slaat tussen zijn ongepolijste en directe stijl en zijn neo-klassieke periode. 

Samen met fotografe/ illustrator Olivia Ettema ontstond het idee om voor deze tournee kunstwerken te maken die visueel ingaan op dit programma, duidelijk beïnvloed door de wereldtentoonstelling in
Parijs, de tijd van Debussy.

  • viool Inga Våga Gaustad viooTim Brackman altviool Elisa Karen Tavenier cello Pieter de Koe
  • programma Debussy: Strijkkwartet op. 10 | Tsjaikovski: Hymne van de cherubijn | Stravinsky: Trois pièces voor strijkkwartet e.a.

Deze voorstelling heeft geen pauze.