Nederlands Blazers Ensemble & Duda Paiva

Matthäus Passion

20:30 / Concertzaal

Een andere kijk op het universum van Bachs Matthäus Passion door het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) en Duda Paiva Company (DPC). In deze moderne versie, met hedendaagse muziek en speciaal geschreven arrangementen, wordt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus in bijna anderhalf uur opgevoerd.

Vier zangers zijn ook de poppen. Poppen die mensen zijn, de verteller, de verrader, de maagd en de visionair. Het publiek wordt onderdeel van de voorstelling en levert als koor commentaar. Met de fenomenale jonge Syrische dudukspeler Ghaeth Almaghoot, Sinan Arat op de ney en Claron McFadden als evangelist. 

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Randprogramma

Inleiding
om 19:30 uur. Gratis toegang, wel graag reserveren.
De Volkskrant
Het verbluffende van de voorstelling zit hem allereerst in de bijdrage van de poppenspelers. Niet alleen halen ze fantastische capriolen uit met de vaak aan hun lijf verbonden en soms meer dan manshoge poppen, maar ze voeren ook complete dansjes uit en kunnen warempel meer dan fatsoenlijk zingen. (…) het enorme plezier waarmee alle spelers zich in het kluchtige verhaal storten en dat zich ook onverbiddelijk meester maakt van het publiek. Lees recensie