Opera Zuid

A Midsummer Night's Dream

19:30 - 22:20 / Schouwburg

Tussen schemering en dageraad verandert het koninkrijk van Elfenkoning Oberon in een speelgrond voor liefde. Met een druppel toversap beïnvloedt Oberon het liefdesleven van zijn onderdanen en echtgenote Tytania. Verliefdheid, ontrouw, extase, verdriet en verzoening vullen de nacht.

Benjamin Britten schreef de magische opera A Midsummer Night’s Dream, naar de romantische komedie van Shakespeare. Het legt onze diepste verlangens en angsten bloot. Regisseur Ola Mafaalani ontdekt de sensualiteit in deze partituur en gooit alle remmen los. Het theater van Mafaalani is een traktatie voor de vijf zintuigen. Niet alleen de ogen en oren zullen in deze voorstelling getrakteerd worden, maar ook het gevoel, de reuk en de smaak. Samen met een topcast van voornamelijk Nederlandse en Britse solisten, gaan Mafaalani en gelauwerd dirigent Karel Deseure een zwoele midzomernacht in, met als doel vooral het publiek te betoveren.

  • Engelstalig, met Nederlandse boventiteling
  • muziek Benjamin Britten regie Ola Mafaalani dirigent Karel Deseure orkest philharmonie zuidnederland met o.a. Kristina Bitenc, Dreya Weber, Huub Claessens, Ted Black en Leonie van Rheden 

Deze voorstelling heeft een pauze.

Behind the scenes - Ola Mafaalani - A Midsummer Night’s Dream – Opera Zuid
Beelden van de repetitie van A Midsummer Night's Dreams