Metropole Orkest

Dutch Jazz Jam: Boy Edgar Prijs

20:30 / Concertzaal

In het voorjaar van 2022 duikt het Metropole Orkest samen met vier eerdere Boy Edgar Prijs winnaars de jazzwereld in. Saxofonist Benjamin Herman, gitarist Corrie van Binsbergen, pianist Jeroen van Vliet en Componist des Vaderlands/arrangeur/musicus Martin Fondse laten tijdens de Dutch Jazz Jam hun visie op jazz horen. De Boy Edgar Prijs vindt zijn oorsprong in 1963 en is de belangrijkste Nederlandse onderscheiding voor jazz en geïmproviseerde muziek. De vier Boy Edgar Prijs winnaars delen hun passie voor jazzmuziek en zullen elkaar deze avond, ieder op zijn eigen manier, inspireren.

De vier musici hebben hun sporen in de Nederlandse jazzgeschiedenis ruimschoots verdiend en gaven als bandleiders en initiatiefnemers vorm aan talrijke projecten die toonaangevend zijn voor de jazz in Nederland. De presentatie is in handen van Winfried Baijens, die naast journalist en presentator ook groot jazzliefhebber is.

PaRaDoXaal

In navolging van de succesvolle samenwerking met Paradox in voorgaande concertseizoenen slaat Concertzaal Tilburg ook dit jaar weer de handen ineen met het Tilburgse muziekpodium. Eerder ontvingen we o.a. Hiromi Trio, Brad Mehldau en Richard Bona in de PaRaDoXaal-concertreeks.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.