Meskerem Mees

EU Tour

20:30 / Studio

Zelfs het toonaangevende Consequence of Sound weet: zodra Meskerem Mees (22) begint te zingen, gebeurt er iets magisch. Met enkel haar stem, akoestische gitaar en de cello van 'sister in arms' Febe Lazou laat ze een song openbloeien tot een onweerstaanbare folkpopparel.

Met droomdebuut Joe gooide ze meteen hoge ogen in binnen- en buitenland, opvolgers Seasons Shift en Astronaut bevestigden haar status van toptalent. Een status die haar al op mooie plekken in Europa bracht, met stops in Berlijn, Parijs en – als kers op de taart – het prestigieuze Montreux Jazz Festival aan het meer van Genève. 

Debuutalbum Julius

En nu is er Julius, een debuutalbum om bijzonder trots op te zijn. De melodieën en refreinen van de 13 songs haken zich onvermijdelijk vast in je hoofd, en met trefzekere woorden - nu eens to-the-point, dan weer poëtisch - trekt Meskerem je in het verhaal van elke song. Songs die, als ze een halve eeuw geleden geschreven waren, net zo goed uit de pen van pakweg Bob Dylan of Joni Mitchell hadden kunnen rollen. Het album heeft alles in huis heeft om te doen waar een illustere naamgenoot eeuwen geleden bijna in slaagde: heel Europa veroveren. En wie weet de wereld. Vanavond is first stop: Tilburg.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Meskerem Mees - Joe | A film by Merel Matthys
Meskerem Mees op Spotify