Metropole Orkest & Maria Mendes

Close to Me: Fado & Jazz in Symphony

20:30 / Concertzaal

Het grote pop- & jazz orkest Metropole Orkest komt samen met de veelzijdige jazz-zangeres Maria Mendes naar onze concertzaal. Van haar geboorteland Portugal tot haar huidige thuis in Rotterdam, heeft Mendes over de hele wereld en langs vele verschillende muziekstijlen gereisd. Op haar nieuwste release, Close To Me (Justin Time), verkent ze voor het eerst de fado, de melancholische muziek die zijn oorsprong vindt in Portugal. Het project is echter geen traditionele kijk op het fadogenre. Door samen te werken met de arrangeur/pianist/producer John Beasley en het Grammy-winnende Metropole Orkest, vindt Mendes haar eigen kenmerkende connectie met de muziek van haar thuisland. Close to Me is de winnaar van de Edison Jazz Awards 2020 in de categorie Jazz Vocaal Nationaal.

Dit jaar gaat een langgekoesterde wens van de zangeres in vervulling: het live uitvoeren van Close To Me. Samen met John Beasley en het Metropole Orkest tourt Mendes dit jaar langs een aantal Nederlandse zalen voor een onvergetelijke live uitvoering.

  • Dit concert is een samenwerking met concertpodium PaRaDoX.
  • let op Eerder stond dit concert gepland op 16 september, maar moest het wegens een planningsfout verplaatst worden. Tickethouders zijn/worden persoonlijk op de hoogte gebracht van de wijziging. 

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Maria Mendes op Spotify
Maria Mendes| Close to Me - ASAS FECHADAS [Live Studio Sessions]